Recensie: Love and first sight

Recensie: Love and first sight

Love and first sight
ISBN: 9780316305358
Auteur: Josh Sundquist
Uitgever: Little Brown
Publicatiedatum: 3 januari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 281
Goodreads

Love is more than meets the eye.

On his first day at a new school, blind sixteen-year-old Will Porter accidentally groped a girl on the stairs, sat on another student in the cafeteria, and somehow drove a classmate to tears. High school can only go up from here, right?

As Will starts to find his footing, he develops a crush on a sweet but shy girl named Cecily. And despite his fear that having a girlfriend will make him inherently dependent on someone sighted, the two of them grow closer and closer. Then an unprecedented opportunity arises: an experimental surgery that could give Will eyesight for the first time in his life. But learning to see is more difficult than Will ever imagined, and he soon discovers that the sighted world has been keeping secrets. It turns out Cecily doesn’t meet traditional definitions of beauty—in fact, everything he’d heard about her appearance was a lie engineered by their so-called friends to get the two of them together. Does it matter what Cecily looks like? No, not really. But then why does Will feel so betrayed?

Hoofdpersoon Will is een blinde zestienjarige jongen die naar een gewone school gaat in Love and first sight. Hij heeft zijn hele leven op een speciale school voor blinden gezeten, maar moet zich nu zien te redden in een voor hem onbekende wereld. Op dag 1 gaat het meteen al niet zo lekker, want hij grijpt iemand beet in het trappenhuis, gaat op iemand zitten in de kantine en zorgt ervoor dat een meisje in tranen uitbarst.

Love and First Sight was een boek dat vooral mijn aandacht trok om de kleurige cover. Voor mij zijn kleurige covers altijd toch wel aandachttrekkers. Wat ik van dit boek verwachtte, was vooral een contemporary YA-boek. Maar voor ik aan dit boek begon, had ik eigenlijk niet echt een idee waar het over ging. Ik wist niet eens dat Will blind was. Omdat ik een audiobook luisterde en dat stukje net miste, moest ik dus even terugspoelen.

In het boek zitten niet echt mega schokkende en onverwachte ‘wat?! Wat?! Wat?!’ gebeurtenissen, maar er gebeurt wel genoeg om het boek niet saai te laten zijn. Love and First Sight luisterde lekker weg. Niet te zwaar, precies genoeg. En de voorlezer vond ik ook erg fijn. Hij heeft een duidelijke stem zonder rare accenten of andere dingen. Ik hou van accenten, maar soms vind ik het vervelend.

Ik vind het leuk dat Will een divers personage is en ook al gaat het wel over zijn handicap, het is niet het enige waar het boek om draait. Het draait vooral om hoe jij jezelf ziet en hoe anderen je zien. En hoe je je angsten en onzekerheden kunt omdraaien tot iets goeds. En wat ook heel belangrijk is in Love and First Sight is dat je nog een heleboel nog wel kunt als je een handicap hebt. Will is geen type die in de hoek gaat zitten, omdat hij blind is, maar hij is net zo actief als elke andere zestienjarige jongen.

De titel vind ik een leuke en past ook echt bij het verhaal. Ik had wel een vermoeden waar hij op zou slaan, maar of het echt zo is, weet je pas als je Love and first sight gelezen hebt.

Love and First Sight is echt een contemporary YA. Een boek over vriendschappen en liefde, maar misschien niet op de traditionele manier als het hoort te gaan. Toch doet het niet echt iets af aan dit boek. Love and First Sight is niet al te zwaar, maar wordt op een luchtige en prettige manier verteld. Voor mij doet het boek helaas wel iets te weinig om het echt steengoed te vinden en dus ga ik voor drie sterren.

[bol_product_links block_id=”bol_58d8f6dfa5f05_selected-products” products=”9200000058992699″ name=”love” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: