Recensie: Love and Other Theories

Recensie: Love and Other Theories

Love and Other Theories
Auteur: Alexis Bass
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 30 december 2014
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 376
Goodreads

If you want more, you have to give less.

That’s the secret to dating in high school. By giving as little as they expect to get in return, seventeen-year-old Aubrey Housing and her three best friends have made it to the second semester of their senior year heartbreak-free. And it’s all thanks to a few simple rules: don’t commit, don’t be needy, and don’t give away your heart.

So when smoking-hot Nathan Diggs transfers to Lincoln High, it shouldn’t be a big deal. At least that’s what Aubrey tells herself. But Nathan’s new-boy charm, his kindness, and his disarming honesty throw Aubrey off her game and put her in danger of breaking the most important rule of all: Don’t fall in love

Love and Other Theories koos ik op basis van wat er op Storytel stond. Het klonk als een interessant audiobook en ik luisterde naar het boek.

In het begin komt Love and Other Theories vrij langzaam op gang en worden er al heel snel veel namen genoemd. Zelf vind ik dat nooit zo fijn, daar raak ik altijd een beetje van in de war. En het is nog erger wanneer het een luisterboek is. In het begin moest ik dus ook heel erg wennen, maar naarmate het boek vorderde werd dat wel minder. De stijl vond ik op zich prettig, maar ik denk dat ik het fijner gevonden had als boek en niet als audiobook.

18480081

Love and Other Theories is eigenlijk best een standaard contemporary YA. Er gebeurt niet echt iets schokkends en de personages moeten zichzelf zien te vinden in deze wereld. Ook moeten ze ontdekken wie hun vrienden zijn en wie dat stiekem helemaal niet zijn. In dit boek wordt dat laatste behoorlijk duidelijk.

Hoofdpersoon Aubrey is op sommige punten ook wel een beetje naïef, al trekt dat wel bij. De vriendinnen die ze heeft, vind ik – op eentje na – stiekem meer vriendinnen die een soort van vijanden zijn en waarbij je beter maar uit de buurt kunt blijven, omdat er toch niets van komt als je met ze omgaat. Ik vond Aubrey een personage waar ik niet zoveel mee had en ook niet veel bij voelde. Ik vond haar niet leuk en niet stom. Ik vond haar gewoon een personage, meer niet.

Echt schokkende gebeurtenissen zitten er niet in in Love and Other Theories, al zit er wel eentje in die ik toch niet aan had zien komen en waarbij ik sommige mensen eens goed door elkaar wilde rammelen en wilde vragen: ‘Ben je wel helemaal lekker?’ Vooral een specifiek persoon. Het einde van het boek zag ik wel aankomen en zeker na de laatste paar hoofdstukken.

Love and Other Theories is voor mij geen boek dat zal blijven hangen en waar ik later aan terug zal denken. Het was een aardige contemporary YA, maar eigenlijk niets bijzonders. Het was oké.

[bol_product_links block_id=”bol_57f501c806f58_selected-products” products=”9200000046030378,9200000030687313″ name=”theories” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: