Recensie: Love and Other Words

Recensie: Love and Other Words

Love and Other Words
ISBN: 9781501190537
Publicatiedatum: 10 april 2018
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult, Roman
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

The story of the heart can never be unwritten.

Macy Sorensen is settling into an ambitious if emotionally tepid routine: work hard as a new pediatrics resident, plan her wedding to an older, financially secure man, keep her head down and heart tucked away.

But when she runs into Elliot Petropoulos—the first and only love of her life—the careful bubble she’s constructed begins to dissolve. Once upon a time, Elliot was Macy’s entire world—growing from her gangly bookish friend into the man who coaxed her heart open again after the loss of her mother...only to break it on the very night he declared his love for her.

Told in alternating timelines between Then and Now, teenage Elliot and Macy grow from friends to much more—spending weekends and lazy summers together in a house outside of San Francisco devouring books, sharing favorite words, and talking through their growing pains and triumphs. As adults, they have become strangers to one another until their chance reunion. Although their memories are obscured by the agony of what happened that night so many years ago, Elliot will come to understand the truth behind Macy’s decade-long silence, and will have to overcome the past and himself to revive her faith in the possibility of an all-consuming love.

Love and Other Words is niet het eerste boek dat ik van duo Christina Lauren las. De vorige las ik nog maar kort geleden en dat was het moment dat ik ook besefte dat ze meer geschreven hebben dan de Stouter-serie. Bij Love and Other Words had ik geen idee waar het over zou gaan en ik koos hem alleen uit vanwege de auteurs. Ik had vrij weinig verwachtingen van dit boek en moest in het begin van het boek ook behoorlijk wennen aan de voorleesstem. Sonmige stemmen vind je meteen fijn, maar dat was bij deze stem niet. Sterker nog: ik heb overwogen om ermee te kappen, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb.

Ik vond Love and Other Words echt een heel mooi boek, iets dat ik vantevoren niet verwacht had. Ik had een boek zoals de Stouter-serie in gedachten, maar het was meer een roman/New Adult met hier en daar wat seks. Dat is onvermijdelijk in een boek van Christina Lauren, maar het was echt op een mooie manier geschreven. Niet plat of iets, waar ik stiekem wel een beetje bang voor was.

Ik ben blij dat ik me niet heb laten leiden door een stem en dat ik toch doorgezet heb

Ik ben blij dat ik me niet heb laten leiden door een stem en dat ik toch doorgezet heb, want ik had dit boek niet willen missen. Love an Other Words is geen boek dat het moet hebben van schokkende gebeurtenissen of zoiets, maar echt door de ontwikkeling van de personages en hoe ze met dingen omgaan. Het wordt afwisselend verteld vanuit het heden en verleden, dat vond ik erg tof.

Het hele boek wordt verteld vanuit Macy en zelf had ik ook graag Elliot aan het woord gehad, want was wel nieuwsgierig naar hoe hij over alles denkt, dus dat vond ik wel echt een gemiste kans.

Maar Love and Other Words heeft me echt positief verrast en aan het einde moest ik ook wel even slikken. Het was een fijne New Adult en ik ben zeker van plan om toch meer van dit duo te gaan lezen, naast de paar die ik al gelezen heb, want dit vond ik zeker een van hun betere. Love and Other Words krijgt 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: