Recensie: Love, Life and the List

Recensie: Love, Life and the List

Recensie: Love, Life and the ListLove, Life and the List
ISBN: 9780062675781
Auteur: Kasie West
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 26 december 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Seventeen-year-old Abby Turner’s summer isn’t going the way she’d planned. She has a not-so-secret but definitely unrequited crush on her best friend, Cooper. She hasn’t been able to manage her mother’s growing issues with anxiety. And now she’s been rejected from an art show because her work “has no heart.” So when she gets another opportunity to show her paintings Abby isn’t going to take any chances.

Which is where the list comes in.

Abby gives herself one month to do ten things, ranging from face a fear (#3) to learn a stranger’s story (#5) to fall in love (#8). She knows that if she can complete the list she’ll become the kind of artist she’s always dreamed of being. But as the deadline approaches, Abby realizes that getting through the list isn’t as straightforward as it seems… and that maybe—just maybe—she can’t change her art if she isn’t first willing to change herself.

This is the first in a set of three standalone books with crossover characters.

Love, Life and the List is niet mijn eerste Kasie West en ik wist wat ik kon verwachten: een lekker luchtige Young Adult die perfect is voor een dagje aan het strand. Niet dat het voorlopig strandweer is, want dan gaat er iets goed mis, maar zo’n boek dus. Kasie schrijft leuk en ik weet dat ik haar boeken altijd zo uit, maar het zijn niet bepaald hoogstaande boeken, al hoeft dat natuurlijk ook niet altijd. Soms is een boek als dit ideaal. 

Love, Life and the List was inderdaad precies het boek dat ik dacht dat het was. Echt onverwachte plotwendingen vind je dan ook niet in het verhaal, net als dat er niet echt diepgang in zit.

Ja, het leest heerlijk weg, maar dat is het dan ook. Kasie heeft een fijne en vlotte schrijfstijl die perfect geschikt is voor dit genre en deze doelgroep. Je wilt blijven lezen tot het boek uit is. Het is niet zo dik, dus dat kan ook prima.

Abby is een leuk personage en past ook goed in het boek. Wel vond ik haar een typisch YA-personage met niet heel veel diepgang. Ze voelde voor mij vrij oppervlakkig en inwisselbaar voor de personages uit andere boeken. Ze had niet echt iets eigens.

De rest van de personages vond ik ook leuk, al waren die ook vrij vlak. Het hele verhaal is vanuit Abby geschreven en je ziet dus ook alles vanuit haar oogpunt. Soms vind ik het jammer, maar ik denk dat het met meerdere personages in dit boek anders te druk zou zijn geworden, dus ik snap die keuze wel.

Love, Life and The List is een aanrader als je van luchtige boeken houdt. Ideaal voor op vakantie. Is het een boek dat ik ga onthouden? Nee, dat niet, maar ik heb me wel vermaakt tijdens het lezen en voldeed aan wat ik verwachtte. Het is een prima Young Adult boek.

Love, Life and the List krijgt 3 sterren van me.

Eén gedachte over “ Recensie: Love, Life and the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: