Recensie: Lucky Girl

Recensie: Lucky Girl

Lucky Girl
Auteur: Amanda Maciel
Uitgever: Balzer + Bray
Publicatiedatum: 25 april 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Being a pretty girl is who Rosie is, but it’s the start of a new school year and she wants to be more. Namely, she’s determined to be better to her best friend, Maddie, who’s just back from a summer program abroad having totally blossomed into her own looks. Rosie isn’t thrilled when Maddie connects with a football player who Rosie was hooking up with—but if it makes her friend happy, she’s prepared to move on. Plus someone even more interesting has moved to town: Alex, who recently garnered public attention after he stopped a classmate from carrying out a shooting rampage at his old high school. Rosie is drawn to Alex in a way she’s never really experienced for a boy before—and she is surprised to discover that, unlike every other guy, he seems to see more to her than her beauty.

Then one night, in the midst of a devastating storm, Rosie suffers an assault that tears apart her life and friendship with Maddie. Forced to face uncomfortable truths about beauty, reputation, and what it really means to be a friend, Rosie realizes that change doesn’t always happen the way you want it to—every disaster has consequences. But with a lot of help and the right people around you, there might also be a way forward.

Lucky Girl klonk als best een oké-boek toen ik in mijn Storytel-app aan het zoeken was naar een nieuw boek. Ik wilde een contemporary Young Adult en dit verhaal sprak me wel aan. Ook de verteller vond ik fijn, dat is voor mij erg belangrijk. Een mindere verteller zorgt er dus echt voor dat ik het boek niet zo goed vind. Best stom eigenlijk, maar ik kan er niets aan doen. Van Lucky Girl had ik trouwens nog nooit gehoord voor ik het opzette. Maar ik heb sowieso het idee dat heel veel contemporary gewoon nog niet vertaald is.

De schrijfstijl van Amanda Maciel is er eentje die snel wegluistert – en leest. Het is echt een Young Adult-boek, geen twijfel over mogelijk. En de bijbehorende schrijfstijl. Er zitten geen moeilijke woorden in en ik kon het prima volgen. Het verhaal van Lucky Girl is best voorspelbaar. Als je een paar YA-boeken gelezen hebt, is de kans groot dat je ook weet hoe dit verhaal af zal lopen. Er zitten geen onverwachte plotwendingen in of zoiets en ook geen grote verrassingen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Rosie in de eerste persoon. Meestal zorgt dat er wel voor dat ik me beter in een personage in kan leven, maar in dit geval was het niet zo. Voor mij bleef ze best wel plat en kon ik me niet in haar inleven. Maar ook de andere personages bleven voor mij vlak. En dat vond ik best jammer, want dit had best een leuker en beter boek kunnen zijn, maar helaas. Het bleef voor mij echt te vlak.

Lucky Girl was verder geen slecht boek, dat niet. Het was gewoon best cliché en omdat de personages voor mij weinig toevoegden, kon ik er ook weinig mee. Het zal voor mij ook zeker geen boek worden dat ik me zal blijven herinneren. Toen ik deze recensie schreef, moest ik zelfs opzoeken hoe de hoofdpersoon ook alweer heette. En dat is best heel erg.

De cover van Lucky Girl vind ik best bijzonder. Het is een fotocover, maar op de een of andere manier vind ik hem niet echt passen bij het YA-genre. Eigenlijk vind ik hem zelfs wat saai. Mooi, maar saai. En ik zou het boek ook niet gauw oppakken, omdat het op de een of andere manier niet in het genre past. Al valt hij op die manier juist wel weer op, omdat hij anders is dan anders. Ik heb een dubbel gevoel erover in elk geval.

Ik heb trouwens ook best veel moeite gehad met het schrijven van deze recensie. Het moeilijkste vind ik de boeken te beschrijven die ik ‘wel oke’ vind. En dat vond ik dit boek. Oké, maar niets bijzonders. Toch wilde ik een recensie schrijven, want de meeste boeken die ik lees, krijgen een ongezouten mening. Dat dan weer wel.

Maar misschien vindt jij het boek wel leuk. Redenen waarom je het leuk zou kunnen vinden:

  • Je houdt van contemporary en het je niet mega uitmaakt dat personages wat vlak zijn.  
  • Je houdt van schrijvers als Kasie West en Morgen Matson

Van mij krijgt Lucky Girl in elk geval drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: