Recensie: Lucky In Love

Recensie: Lucky In Love

Lucky In Love
ISBN: 9781338058017
Auteur: Kasie West
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 25 juli 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 333
Goodreads

Can’t buy me love…

Maddie’s not impulsive. She’s all about hard work and planning ahead. But one night, on a whim, she buys a lottery ticket. And then, to her astonishment—

She wins!

In a flash, Maddie’s life is unrecognizable. No more stressing about college scholarships. Suddenly, she’s talking about renting a yacht. And being in the spotlight at school is fun…until rumors start flying, and random people ask her for loans. Now Maddie isn’t sure who she can trust.

Except for Seth Nguyen, her funny, charming coworker at the local zoo. Seth doesn’t seem aware of Maddie’s big news. And, for some reason, she doesn’t want to tell him. But what will happen if he learns her secret?

Inmiddels heb ik al best wat van Kasie Wests boeken gelezen en ik was dan ook erg benieuwd naar Lucky in Love. De cover was weer supergaaf, zoals al haar boeken. Je ziet ook altijd best snel dat ze van Kasie zijn, vooral door het lettertype. Maar eigenlijk kan ik vooral van dit boek zeggen: het viel me nogal tegen.

In het begin moest ik behoorlijk wennen aan Maddie en het verhaal. Meteen komen er tig namen voorbij en ik moest echt even erin komen om te weten wie nou wie was en wat hun rol in het verhaal is. Misschien was dat de reden dat ik niet in Lucky in Love kwam. Het boek deed simpelweg niets bij me en dat ben ik niet gewend van Kasie, want meestal vind ik haar boeken wel tof.

Ik voelde vrij weinig bij Maddie, behalve dan dat ik haar een aantal keer door elkaar wilde rammelen en wilde sissen dat ze gewoon dom bezig was. Nou ja, oké, dan deed het op dat punt wel iets met me, maar verder ook niet. Ik vond haar verder een standaard en inwisselbaar Young Adultpersonage die net zo goed in een heel ander boek gezeten had kunnen hebben. Ook Seth vond ik een beetje zo, al is dat een bijpersoon en dan vind ik het toch iets minder erg. Die hoeven niet heel erg diepgaand te zijn, maar toch vond ik wel jammer.

Lucky In Love voelde voor mij als een boek met potentie dat er niet helemaal uitkwam, alsof het boek even tussendoor geschreven was en er niet heel veel over nagedacht was. Het voelde vooral als een erg plat, heel erg standaardverhaal.

Daarnaast vond ik het ontzettend veel op Windfall van Jennifer E. Smith lijken (ook recent uitgekomen). Het voelde gewoon bijna als een kopie, al zijn de personages en oogpunten verschillend, maar hoe er gereageerd wordt, dat lijkt gewoon erg op elkaar. En dat vind ik jammer, want er had meer mee kunnen gebeuren. Ik snap wel dat je daar niet altijd iets aan kunt doen en dat het misschien zo ook gebeurt in het echte leven, maar het verhaal kwam gewoon op teveel plekken overeen voor mij.

Lucky In Love was aardig, maar viel mij tegen. Voor mij dan ook het minste boek van Kasie West. Ik had hem graag meer sterren willen geven. Drie is echter het maximale dat erin zit, want als een boek niets met me doet, houdt het – heel simpel – bij me op. Drie sterren wordt het dan dus ook.

Eén gedachte over “Recensie: Lucky In Love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge