Recensie: Makkelijk

Recensie: Makkelijk

Recensie: MakkelijkMakkelijk / Easy
Auteur: Tammara Webber
Series: Contours of the heart #1
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: maart 2014
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

In Makkelijk wordt studente Jacqueline na een Halloweenfeestje aangerand. Terwijl ze worstelt om uit de greep van haar belager te komen, duikt hij ineens op: Lucas, haar redder in nood. En de mysterieuze Lucas verschijnt ineens op veel meer plaatsen. Hij werkt bij Starbucks op de campus en zit in de collegezaal bij economie.

Ondertussen heeft Jacqueline een steeds spannender e-mailcontact met bijlesleraar Landon. Landon is leuk en ongecompliceerd, terwijl Lucas van alles voor haar lijkt te verbergen. Toch voelt ze zich onverklaarbaar tot hem aangetrokken.

Makkelijk had ik al best vaak online voorbij zien komen en omdat ik best wel van New Adultboeken hou, was ik benieuwd geworden. Hoe zou dit boek zijn. En toen ik het boek tegenkwam in een opruimbak voor vijf euro, besloot ik om Makkelijk mee te nemen. Was Makkelijk meer waard dan vijf euro of toch niet?

Makkelijk is een prima boek dat je snel uitleest. Het boek leent zich daarvoor en de schrijfstijl ook, al moest ik er in het begin even inkomen. In het begin pakte het me totaal niet, maar dat veranderde naarmate Makkelijk vordert. De personages namen toch wel een plekje in in mijn hoofd. De schrijfstijl is goed, precies wat je bij een NA verwacht. Toch was Makkelijk voor mij misschien wel iets te oppervlakkig geschreven, want ik kon me niet heel erg inleven.

De personages zijn wat je in een New Adult verwacht: aantrekkelijk, sexy en zitten op de een of andere manier met zichzelf in de knoop. Dat is bij Jacqueline en Lucas niet anders. Ook deze personages worstelen met zichzelf en met hun leven. Makkelijk wordt vanuit één personage – Jacqueline – vertelt en niet vanuit twee, zoals best vaak gebeurt in dit genre. Ik denk ook dat ik dat wel had willen zien in dit boek. Eigenlijk ben ik best benieuwd naar hoe Lucas tegenover alles staat en wat zijn mening is over dingen. Nu blijft hij nog vlakker dan hij al is.

Er zit een plotwending in die ik niet aan had zien komen en waarbij ik even zat met open mond, terwijl ik ‘oké, deze had ik niet aan zien komen’ mompelde. En dat had ik ook echt niet. Dus dat was een goede, ook voor het plot. Door deze plotwending werd het boek interessanter. Vooral om te zien hoe de personages het op zouden gaan lossen.

Het is geen hoogstandje, maar als tussendoortje is Makkelijk goed te doen. In het boek zitten wel plotwendingen die ik niet aan had zien komen, maar om nou te zeggen dat het ontzettend schokkend was? Nee. Toch vond ik het boek leuk en het las lekker weg. Als je een liefhebber bent van het genre, zul je dit boek ook wel kunnen waarderen. Voor mijn gevoel is het namelijk een typisch New Adult boek. En dit boek vond ik niet meer waard dan vijf euro, maar ook niet minder.

[bol_product_links block_id=”bol_56b72a93e1cb5_selected-products” products=”9200000021971027″ name=”Makkelijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: