Recensie: Mannenpakken/vrouwenhakken

Recensie: Mannenpakken/vrouwenhakken

Mannenpakken/Vrouwenhakken
ISBN: 9789491773129
Auteur: Jessica Maes, Suzanne Slotboom
Uitgever: Palm|slag
Publicatiedatum: 1 maart 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 252
Goodreads

De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet...? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan...

Mannenpakken/Vrouwenhakken had ik een tijd geleden al op verschillende blogs voorbij zien komen en ik was hier best benieuwd naar. Vooral omdat er nauwelijks boeken over lesbiennes zijn in het chicklit-gebied. Of: gewoon niet. In elk geval ken ik ze niet.

Met Simon versus de verwachtingen van de rest van de wereld ging er voor mij eigenlijk een beetje een wereld voor me open, want ineens zag ik dit soort boeken overal. Geen heteroseksuele hoofdpersoon, maar een homoseksuele of biseksuele personage. Ik denk dat dit een verrijking is in de literatuur, want in het echte leven is tenslotte ook niet iedereen hetero. Dat was een van de redenen waarom ik benieuwd was naar Mannenpakken/vrouwenhakken.

Wat ik ook goed vind aan dit boek is dat het geschreven is door twee auteurs: Jessica Maes en Suzanne Slotboom, maar dat je dit eigenlijkniet merkt. De schrijfstijl leest als weg alsof het geschreven is door één iemand, dus dat vind ik wel heel goed gedaan. Vooral omdat je het vaak merkt (Ik zie het zelfs bij Nicci French).

20941199

De schrijfstijl van Mannenpakken/vrouwenhakken vond ik zelf minder. Het las wel snel weg, maar voor mijn gevoel werd er veel verteld in plaats van te laten zien. Iemand boos laten kijken is daar een voorbeeld van. Show don’t tell is een schrijversterm, maar voor mijn gevoel werd er dus veel ‘geteld’ in plaats van ‘geshowt.’
Ook vond ik de plotselinge witregels nogal apart. Soms gebeurde het zelfs midden in een dialoog of in een zin.
Daarnaast stonden de zinnen in dialogen nogal eens verkeerd voor mijn gevoel – of hoe ik het geleerd heb.

Voorbeeld zoals het in Mannenpakken/vrouwenhakken stond (zin zelf verzonnen):

‘Dus je vond hem niets?’ ‘Nee, ik vond het echt een ongelofelijke eikel.’ ‘Eigenlijk vond ik het wel een schatje toen ik hem zag.’

Hoe ik het heb geleerd (en totnutoe ook altijd in boeken heb gezien):

‘Dus je vond hem niets?’
‘Nee, ik vond het echt een ongelofelijke eikel.’
‘Eigenlijk vond ik het wel een schatje toen ik hem zag.’

Het eerste voorbeeld was in dit boek en voelde voor mij nogal vreemd. Verwarrend ook. Het leek een beetje of de redactie hier tekort geschoten was, want als je het mij vraagt, hoort dit bij de redactie van een boek.
Hetzelfde geldt voor de alinea-indeling die soms vreemd was.

De personages bleven voor mij een beetje vlak in Mannenpakken/Vrouwenhakken. Ik vond Milou niet stom, niet supergeweldig, maar vooral plat. Ook zitten er niet echt onverwachte gebeurtenissen in, maar die had ik ook niet verwacht.

Het onderwerp vind ik goed en ik ben zeker van mening dat er meer chicklits met lesbiennes moeten zijn, dus Mannenpakken/vrouwenhakken heeft wel mijn ogen geopend. De uitwerking vond ik dus helaas minder.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij Palm|slag. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_572f8a7689c41_selected-products” products=”9200000025019000″ name=”hakken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Mannenpakken/vrouwenhakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge