Recensie: Marionet

Recensie: Marionet

Marionet / Pawn
ISBN: 9789402701609
Auteur: Aimee Carter
Series: The Blackcoat Rebellion #1
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 4 augustus 2015
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 318
Goodreads

'Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.' `En als ik nee zeg?' `Vijf,' zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee...'

Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten - ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?

Marionet was een boek dat ik al vaker voorbij had zien komen en dat me best boeiend en interessant leek. Van Aimée Carter las ik al eerder haar trilogie over griekse goden (nou ja, deel 1 en 2). Die serie vond ik vlot geschreven en best leuk, dus ik was benieuwd. Zou dit eerste deel, Marionet, me minstens zo aantrekken?

Het antwoord: Ja! Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten (behalve een vlotte schrijfstijl), maar ik vond Marionet echt lekker snel weglezen. Voor ik het wist, zat ik al op bladzijde 170 en dus al over de helft.

In het boek zit lekker veel spanning en van die hoofdstukken die eindigen met mini-cliffhangers. Tsja, dan moet je wel doorlezen natuurlijk, want je kunt niet midden in een scene stoppen. Aimée schrijft zo dat ze je nieuwsgierig maakt.

Ook zitten er in Marionet best wat onverwachte plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Dat maakt het boek alleen maar leuker. Ook best wel wat originele plotwendingen zaten erin en ik ben ook heel benieuwd wat die in deel 2 gaan doen.

Personage Kitty is een vurig personage, maar wel eentje die goed vurig is. Precies wat je wilt van een personage in een boek met zoveel spanning als Marionet. Ze laat niet over zich heenlopen, ondanks dat ze moet oppassen voor haar leven. Want ja, wie wil er nou een meisje met een grote mond.

Kitty is ook de hoofdpersoon van Marionet en vertelt het hele verhaal. Af en toe is ze wel wat vlak, maar goed, dat hoort ook wel een beetje bij YA. Het stoorde me in elk geval niet met lezen.

Ook Knox vind ik een heel leuk personage en stiekem, heel stiekem, ship ik hem wel een beetje met Kitty. Misschien omdat ze een beetje dezelfde soort personages zijn die elkaar uitdagen.

Marionet was supertof en ik ben heel benieuwd of Aimée Carter ook in Gevangene, deel 2, de spanning vast kan blijven houden voor de lezer. Gelukkig heb ik Gevangene staan, dus ik kan meteen verder lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_579a12f21b376_selected-products” products=”9200000041138403″ name=”2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Marionet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge