Recensie: Meer dan ooit

Recensie: Meer dan ooit

Recensie: Meer dan ooitISBN: 9789020536102
Publicatiedatum: 15 oktober 2019
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

"Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.”

Na een schokkende ontdekking, stort Lucie's wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt.

David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Meer dan ooit was het tweede boek van Marina Folkers dat ik deze maand luisterde. Nadat ik het eerste had geluisterd, besloot ik om deze er achteraan te luisteren. Dit boek speelt zich ook af in Frankrijk, net als Onder de sterren van Montpellier. Zelf heb ik niet zoveel met Frankrijk, dus dat is jammer, haha. Benieuwd wat ik van dit boek vond?

Meer dan ooit is een boek dat vooral begint met veel vragen. Vragen over het waarom, het hoe, maar ook zeker de mysterieuze gebeurtenissen uit het gedeelde verleden van zowel Lucie als David zorgen voor vragen. En het zorgde er ook voor dat ik door wilde lezen om te ontdekken wat de antwoorden zijn.

Ik vind de schrijfstijl van Marina erg prettig lezen. Je vliegt er doorheen en het leest ook gewoon goed weg. En ik hoopte toch wel dat het uiteindelijk goed zou komen – wat er dan ook aan de hand was. 

Ik heb zeker wel van dit boek genoten

Meer dan ooit wordt verteld vanuit Lucie en David en daar ben ik blij om. Vooral Davids kant wilde ik graag weten. Vooral over waarom hij het totaal niet leuk leek te vinden dat Lucie er was. Ik wilde heel graag weten waar dat door kwam. Wat was de reden waarom hij het niet leuk vond? Toen ik het boek uit had en wist waarom hij zo reageerde, snapte ik het wel. Vond het zelfs wel logisch. 

Zowel Lucie als David vond ik leuke personages. Ik moest in het begin aan beide wennen, maar dat duurde niet lang. Ik vond ze wel iets minder leuk dan Cleo en Luc uit Onder de sterren van Montpeillier, maar niet vervelend of stom. Ik gunde ze een goed einde. 

In het boek zitten wat plotwendingen, maar zelf vond ik die niet per se onverwacht. Eentje zou ik daar wel onder kunnen scharen, want die had ik niet meteen aan zien komen, maar de rest wel. 

Meer dan ooit vond ik een fijne roman, ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie of in je tuinstoel. Hij las goed weg en had een fijne schrijfstijl met leuke personages. Was ‘ie spectaculair? Nah, nee, dat niet. Meer ‘gewoon leuk’, maar wel eentje waar ik zeker wel van genoten heb.

Van mij krijgt Meer dan ooit 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: