Recensie [met mogelijke spoilers]: Ashes to Ashes

Recensie [met mogelijke spoilers]: Ashes to Ashes

Ashes to Ashes
ISBN: 9781471116926
Auteur: Jenny Han, Siobhan Vivian
Series: Burn for Burn #3
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 16 september 2014
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 387
Goodreads

New Year's Eve ended with a bang and Mary, Kat and Lillia may not be prepared for what is to come.
After Rennie's death, Kat and Lillia try to put the pieces together of what happened to her. They both blame themselves. If Lillia hadn't left with Reeve... If Kat had only stayed with Rennie... Things could have been different. Now they will never be the same.
Only Mary knows the truth about that night. About what she is. She also knows the truth about Lillia and Reeve falling in love, about Reeve being happy when all he deserves is misery, just like the misery he caused her. Now their childish attempts at revenge are a thing of the past and Mary is out for blood. Will she leave anything in her wake or will all that remain be ashes?

Pas op: in deze recensie kunnen spoilers staan voor Burn for Burn en Fire with Fire, omdat Ashes to ashes het derde deel is in een serie. Ik doe mijn best om ze zoveel mogelijk te vermijden, maar helemaal lukt dat natuurlijk nooit. Helaas. Ging dat maar.

Ashes to Ashes was een bizar boek met een plotwending die ik niet aan had zien komen. Er zat best een stukje bovennatuurlijk in, iets dat ik niet verwacht had van zowel Siobhan als Jenny. Op de een of andere manier past dat niet bij ze. Maar dat maakte het boek wel interessant en zorgde ervoor dat het ook spannend bleef. Want pff, dit derde deel is absoluut het meest spannend van de drie boeken. Ashes to Ashes is geen moment saai en leest – of luistert – als een trein.

In Ashes to Ashes leerde je Kat en Lilia niet per se beter kennen, want eigenlijk is het duidelijk in twee wat voor mensen ze zijn. Maar van Mary kreeg je echt wel een heel ander beeld en ik begon me af te vragen of ik dingen gemist had, dingen die ik eigenlijk had kunnen weten. Nu denk ik: jup, ik had hier kunnen weten. En hier. Maar goed, zo lees ik nooit.

In dit derde deel kan ik me trouwens een stuk minder verplaatsen in Mary, zoals ik in Burn for Burn wel kon. Hier ging dat echt totaal niet meer. In geen van drie trouwens, al blijf ik Kat wel het meest tof vinden, samen met Alex.

Dat vraag je je sowieso af halverwege dit boek. Dingen als: Hoe heb ik dit kunnen missen? Maar ik heb ze gemist, stuk voor stuk en dat is best wel jammer, haha. In het boek zitten nogal wat plotwendingen die het verhaal echt wel vooruit helpen en goed zijn voor de lijn van het verhaal, al vind ik het af en toe iets teveel in Ashes to Ashes.

Ook de epiloog had van mij niet zo gehoeven. Het boek eindigde best open en ik had het wel boeiender gevonden als het einde een beetje open bleef. Nu was het alsnog een ‘ze doen dit nu en dit over zestig jaar’ epiloog. I don’t like that.

Ik vond de Burn for Burn trilogie erg interessant en boeiend. Ik heb de boeken achter elkaar door gelezen (niet gerecenseerd zoals je ziet, want vond dat wel erg eentonig worden) en elk boek wordt beter. Ashes to Ashes vind ik de meest spannende van de drie. Eigenlijk is Burn for Burn degene die je de serie insleurt, Fire with Fire typisch een tweede deel – leuk, maar niet megaboeiend – en sluit Ashes to Ashes de serie met een knal af.

Als je van series als Pretty Little Liars houdt, kun je dit misschien ook wel waarderen. Ik vond de trilogie – en Ashes to Ashes – in elk geval tof. Leuker dan de boeken van Siobhan en Jenny apart. Ashes to Ashes krijgt van mij vier sterren.  

[bol_product_links block_id=”bol_58f35ea8513de_selected-products” products=”9200000040479186″ name=”ashes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge