Recensie met spoiler voor deel 2: Shooting for the Stars

Recensie met spoiler voor deel 2: Shooting for the Stars

Recensie met spoiler voor deel 2: Shooting for the StarsShooting for the Stars
ISBN: 9781942444053
Auteur: Sarina Bowen
Series: Gravity #3
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 16 maart 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 260
Goodreads

For one night she had everything.

Pro snowboarder Stella Lazarus has always loved her brother's best friend. But the one time she tried to show him, she was shot down faster than you can say "competitor disqualified."

Until one blissful night in Tahoe, when Stella finally gets her man.

Or does she? In the morning, Stella and Bear wake up to horrible news. The sort that sends them racing back to Vermont, and straight into the arms of guilt and family obligations.

For all of Bryan “Bear” Barry’s life, three natural laws held true: his best friend Hank was destined for greatness, Hank’s sister Stella was off-limits, and Bear would always manage to negotiate the rocky paths that life threw his way. In the space of two days, that’s all shattered.

Bear can't believe he slipped up so badly with Stella. Even if his best friend wasn’t lying broken in a hospital bed, it would still be unforgivable. Determined to do better, he devotes himself to his friend's recovery, denying himself the very person he loves. And the very thing he needs.

 

In Shooting for the Stars kan een spoiler zitten als je Falling from the Sky nog niet gelezen hebt. In deze recensie zit zeker een spoiler.

Shooting for the Stars is het derde – en laatste – deel in de Gravity-serie over drie pro-sporters. Waar in 1 en 2 de pro sporter een man was, heeft Sarina het in dit deel anders gedaan. Hierin zijn ze allebei pro sporters en dat vind ik ook wel weer eens leuk. Toch ligt voor mijn gevoel de focus wat sport betreft net iets meer op Stella. Dat vind ik erg leuk gedaan en weer eens wat anders dan anders. Wat mij betreft mag ze dit vaker doen.

In het begin van het boek was ik even verward, want een van de hoofdpersonen is Stella Lazarus. Broer Hank is een van de personages in het tweede deel en in het begin van dit deel is hij fanatiek aan het sporten en doet hij mee aan de Olympische spelen, maar in boek twee gebeuren er dingen waardoor hij niet meer mee kan doen. Wat blijkt nu? Falling from the Sky en Shooting for the Stars hebben overlap. Het begin van deel drie speelt zich af voor deel twee. Ik weet dat dit heel vaag klinkt, maar het is logisch als je het leest. Echt.

Aan de ene kant vind ik het tof gedaan, maar aan de andere kant vind ik het behoorlijk verwarrend en voegt het voor de verhaallijn niet zoveel toe. Je maakt er alleen maar lezers mee in de war als je het mij vraagt. Al moet ik wel zeggen dat het nogal een onverwachte wending is, want ik had verwacht dat Shooting for the Stars verder zou gaan waar Falling from the Sky op hield, maar nee.

De cover vanShooting for the Stars vind ik niet helemaal passen, want waarom staan hier ineens twee mensen op en de andere twee boeken alleen een man? Ik snap die logica niet helemaal. Persoonlijk had ik voor drie mannen of voor drie stelletjes gekozen, dan is het net wat meer een serie.

Ook dit boek is weer in de derde persoon geschreven en ik ben er nu van overtuigd dat het niet echt meer mijn favoriete ding is om te lezen. Ooit wel, toen las ik juist niet graag de eerste persoon, maar dat was blijkbaar een fase. In dit boek komen ook weer zowel Bear als Stella allebei aan het woord en wat mij betreft is dat echt een toevoeging, want op die manier kun je je het beste inleven in allebei. Ik vond het allebei leuke personages, maar ook zij stonden net wat te ver weg voor mij om me emotioneel echt te raken. Wel vind ik Stella een lekker kickass vrouwelijk personage die doet waar ze zelf zin in heeft.

Ik vind Shooting from the Stars de leukste van de drie. Misschien omdat ze ervoor gekozen heeft om Stella ook een pro sporter te laten zijn en dus niet alleen de man? Of gewoon misschien omdat ik ze allebei net even wat leuker vond. Wat mij betreft is Shooting from the Stars een prima afsluiter van de trilogie.

Shooting for the Stars krijgt van mij drieënhalve ster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge