Recensie met spoilers: Off The Hook

Recensie met spoilers: Off The Hook

Off The Hook
ISBN: 9781370406517
Auteur: Chloe Walsh
Series: Faking It #3
Publicatiedatum: 11 april 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 204
Goodreads

ANDI: Contentment wasn’t something I had ever known much about growing up in a town as tight knitted and narrow minded as Springhill.
Putting up with the challenges life threw at me and being content with life were two entirely different feelings.
I put up with a lot while living in my parent's house, but I had never once felt contentment.
Suffocating and withering inside was how I spent the majority of my childhood feeling.
Being strong wasn’t my forte and being outspoken could cost me my freedom.
I was a ghost.
Just a ghost.
Like a bird in a cage, I complied.
I lived the life of a caged animal, taking the scraps I was given, and never daring to push for more.
Until him.
Until Nathan Cole…

With their worlds turned upside down, and their families hell bent on keeping them apart, will Springhill's star-crossed lovers ever find a way to be together?

Andi and Nate return in the explosive final book of the Faking it series.

Note: Off the Hook is the final book in a three book series.

Let op: Hier staan spoilers voor 1 en 2 in.

Off The Hook is het derde deel in de Faking It-serie. Het tweede deel eindigt nogal met een cliffhanger en ik moest gewoon weten hoe het verder zou gaan. Hoe gaat dit aflopen? Komt alles goed of gaat het ontzettend mis? In dit boek krijg je daar antwoord op.

Van het boek had ik geen verwachtingen, behalve dan dat het lekker weg zou lezen en me zou vertellen hoe het nu echt afloopt met Nate en Andi, maar ook met alle andere personages.

Af en toe vond ik het boek iets te dramatisch. Wat ik al in de recensie van het tweede deel schreef: het voelt af en toe iets teveel als Goede Tijden, Slechte Tijden. Natuurlijk is het logisch hoe de personages reageren en ik snap ook prima waarom Chloe Walsh hiervoor gekozen heeft, maar toch. Af en toe zuchtte ik ook van: alweer? Het voelde iets teveel als opvulling. Dat ze per se een derde deel wilde schrijven, maar voor tachtig procent geen nieuwe informatie meer te melden had.

In dit deel zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen. Alles wat er gebeurde, had ik wel ongeveer verwacht. Misschien niet exact op deze manier, maar wel dat het er zo in zou zitten. Ook het einde had ik wel verwacht. Het is geen wereldschokkend boek, maar goed, dat hoeft ook niet altijd.

Off The Hook las lekker weg en ook dit boek had ik zo uit. Scheelt ook wel dat de boeken in de serie niet bepaald dik zijn waardoor ik drie delen in twee dagen uit had. Dit derde deel vond ik wel echt een eigen boek waard, maar de andere twee niet.

Soms vond ik het allemaal wel wat te gehaast en te snel gaan. Ik denk dat het beter geworden was als Chloe er wat meer bladzijdes aan gespendeerd had. Nu voelde het best wel als: snel, snel, snel. Bij de andere twee delen had ik dat wat minder.

In dit deel groeien de personages ook niet echt en kon ik niet heel erg met ze meeleven, op een paar scenes na. In dit deel kan ik verder ook weinig over de personages zeggen, want na 2 boeken is het wel redelijk duidelijk wie ze zijn en waar ze voor staan.

Wat ik wel fijn vind is dat Andi niet langer in haar eentje aan het woord is, maar dat Nate nu ook dingen vanuit zijn oogpunt laat zien. Van mij had dat de hele serie wel gemogen. View Spoiler »

Off The Hook is het derde en laatste deel in de serie en het is een prima einde. Ik ben ergens ook wel blij dat het nu afgelopen is, dat er niet nog een boek geschreven is voor het geld. Dit is een prima einde. Toch vond ik Off The Hook het minste van de drie, al vind ik Chloe’s schrijfstijl nog steeds fijn, dus het boek krijgt drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: