Recensie met spoilers voor deel 1: Off the Cards

Recensie met spoilers voor deel 1: Off the Cards

Off the Cards
ISBN: 9781370491537
Auteur: Chloe Walsh
Series: Faking It #2
Publicatiedatum: 2 maart 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 146
Goodreads

Off the Cards is the second installment of the Faking it Series.

Follow Andi, Nate, Ivy and Jackson as they attempt to deal with the aftermath of what happened on game night.

Note: Off The Cards is the second book of a continuing series.

Let op: hier zullen spoilers voor 1 instaan.

Off The Cards is het tweede deel in de Faking it-trilogie en gaat meteen verder waar Off Limits ophield. Ik las de boeken meteen achter elkaar, dus voor mij was het er niet even inkomen, maar een kwestie van meteen doorlezen. Gelukkig wel, want het eerste boek eindigde best wel met een cliffhanger. Als schrijver hou ik van cliffhangers, maar als lezer vind ik het maar frustrerend, haha.

Niet dat ik in Off Limits hoefde te komen, want daar zat ik na twee bladzijdes in. Chloe Walsh heeft een hele fijne en vlotte schrijfstijl die ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen. En omdat de boeken niet zo dik zijn, kan dat dus. En met wat ze allemaal geschreven heeft, kan ik voorlopig nog wel even vooruit met lezen. Het duurde dan ook niet heel lang voor dit boek uit was.

Dit deel wordt ook uit Andi vertelt in de eerste persoon. Iets dat ik persoonlijk jammer vind, want ik had ook graag Nathans kant van alles gehoord. Zijn kijk op de zaak, zijn mening. Op die manier leer je hem nog beter kennen dan nu het geval is. Je snapt het verhaal en zijn beweegredenen nu wel beter, want dat wordt uitgelegd, ook vanuit Andi’s oogpunt. Waarom hij gedaan heeft wat hij deed en dat hij niet echt een keuze had, dat dit de minst egoïstische reden was om voor te kiezen. Als ik in zijn schoenen gestaan had, had ik dit vast ook zo gedaan. Nathan vind ik wel een schatje.

In Off the Cards zitten wel wat onverwachte plotwendingen die ik niet aan had zien komen, maar die prima in een ietwat dramatisch verhaal passen. Soms voelt Off the Cards iets teveel als Goede Tijden, Slechte Tijden. View Spoiler » Maar verder vind ik dit een prima tweede deel.

Voor mij had Off the Cards wel gewoon in het eerste boek gekund, aangezien dat vrij dun is. Voor mij voelt dit meer als een tweede deel van het eerste boek dan als een echt tweede deel en ik denk dat dat het verhaal ten goede gekomen was. En de covers … tsja. die van Off Limits vind ik heel tof, maar die van Off the Cards vind ik er totaal niet bij passen.

Off the Cards krijgt drie sterren van mij, want ik vond het leuk, maar toch iets minder dan het eerste deel en jammer dat er niet gekozen is voor één deel in plaats van twee. Desondanks wil ik nu natuurlijk ook weten hoe het allemaal gaat eindigen en of er echt een happy end komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge