Recensie: Mijn beeld van jou

Recensie: Mijn beeld van jou

Recensie: Mijn beeld van jouMijn beeld van jou
ISBN: 9789026143793
Auteur: Susan van Eyck
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: 7 november 2017
Genres: Contemporary, Roman
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt.

Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen.

Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Mijn beeld van jou van Susan van Eyck had ik al op meerdere blogs voorbij zien komen en het maakte me wel nieuwsgierig, vooral omdat ik een beetje wisselende verhalen over dit boek las, maar over het algemeen best goede. Dus toen ik hem als luisterboek tegenkwam, gooide ik hem op mijn boekenplank en besloot om hem te gaan lezen.

 

Het einde vond ik ook wel tof, het was niet zo standaard.

Mijn beeld van jou was heel in het begin even wennen. Aan de schrijfstijl, maar ook zeker aan de vertelstem. Toch intrigeert het wel en ik was benieuwd naar hoe het verder zou gaan. Wel vond ik het begin best snel gaan en dat verdween helaas ook niet. Het is net een achtbaan die achter elkaar doorraast. Het leest lekker weg en je bent er waarschijnlijk zo doorheen wanneer je leest. Al moet ik zeggen dat ik in mijn luisterboek ook best vlot ging. Het boek maakte me nieuwsgierig en ik was benieuwd naar hoe het verder zou gaan.

Ik vind het wel tof dat er een wending in zit die ik niet meteen aan had zien komen. Op een bepaald punt vermoedde ik het wel, maar in het begin echt niet. En het einde vond ik ook wel tof, het was niet zo standaard.

Het hele boek wordt vanuit Emma verteld. In het begin dacht ik dat ze zo rond de twintig is, maar ze blijkt dus al 32 te zijn. Voor mijn gevoel kwam ze zo jong over, veel jonger dan ze daadwerkelijk is. Nu heb ik dat in het echte leven, dus ik kon me in dat opzicht wel in haar inleven, maar toch voelde het een beetje gek. Persoonlijk zag ik ook niet echt in waarom ze al 32 was.

Als ze 22 geweest was, dan had dat ook prima gekund voor het plot. Omdat het boek niet zo heel dik is, blijft Emma voor mij best oppervlakkig, ook al zie je het hele verhaal vanuit haar oogpunt. Ik miste mijn klik met haar en het voelde niet echt diep. Ik had ook het idee dat het meer ging om plot dan om de personages, terwijl in een boek als Mijn beeld van jou het precies andersom zou moeten zijn.

Ik vind de verdeling van scènes wat vreemd, want sommige – in mijn ogen onbelangrijke – dingen worden heel lang gerekt en dingen die ik dan weer belangrijk zou vinden, worden in twee zinnen vertelt. Daarnaast vond ik dat er veel tell gebruikt werd in plaats van show don’t tell. Misschien dat dat de reden is dat ik me niet zo in kon leven. Jammer, want het had zo goed kunnen zijn.

Ik had hoge verwachtingen van Mijn beeld van jou, maar die kwamen helaas niet uit. Het was een boek met potentie, maar wat mij betreft is die potentie niet uitgekomen. Het was niet slecht, maar ik miste gewoon het emotionele om hem echt goed te vinden. En dat terwijl het verhaal toch best wel emotioneel is.

Van mij krijgt Mijn beeld van jou 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: