Recensie: Mirror, Mirror

Recensie: Mirror, Mirror

Recensie: Mirror, MirrorMirror, Mirror
ISBN: 9781409172741
Auteur: Cara Delevingne, Rowan Coleman
Uitgever: Orion Publishing Co
Publicatiedatum: 5 oktober 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Friend. Lover. Victim. Traitor.
When you look in the mirror, what do you see?

Sixteen-year-old friends Red, Leo, Rose, and Naomi are misfits; still figuring out who they are and who they want to be. Life isn't perfect, but music brings them together, and they are excited about what the future holds for their band, Mirror, Mirror. That is until Naomi vanishes before being pulled unconscious out of the river.

She's left fighting for her life in a coma. The police claim it was a failed suicide attempt, but her friends aren't convinced. Will Naomi ever wake up? What -­ or perhaps who -­ led her to that hospital bed? And how did Red, the self-styled protector of the group, fail to spot the warning signs?

While Rose turns to wild partying and Leo is shrouded by black moods, Red sets out to uncover the truth. It's a journey that will cause Red's world to crack, exposing the group's darkest secrets. Nothing will ever be the same again, because once a mirror is shattered, it can't be fixed.

Cara Delevingne, the voice of her generation, explores identity, friendship and betrayal in this gripping and powerful coming-of-age story. For fans of WE WERE LIARS, THIRTEEN REASONS WHY and THE GIRLS.

Cara Delevingne is iemand die veel mensen wel kennen. Oke, mijn moeder bijvoorbeeld niet, maar jongere mensen wel. Ze is vooral bekend als model, maar heeft inmiddels ook filmrollen op haar naam staan zoals Margot uit Paper Towns. En nu dus ook een boek dat ze samen met Rowan Coleman schreef: Mirror, Mirror.

Rowan Coleman ken ik wel van haar boek Twintig regels liefde en dat vond ik best een leuk boek. Mirror, Mirror was geen boek waar ik hoge verwachtingen van had, het leek me gewoon leuk. Een boek dat je even tussendoor luistert of leest.

In het begin moest ik wennen en vooral aan de voorleesstem. Die was extreem Brits en heb altijd net even iets meer moeite met Brits in het begin dan met Amerikaans. Maar naarmate het boek vorderde, werd het minder en op het laatst had ik er eigenlijk geen last meer van.

Mirror, Mirror is geen bizar goed literair hoogstandje, maar dat hoeft ook niet. Ik vond het echt wel een goede contemporary YA, over dat niets is wat het lijkt. En dat niemand dat ook is, dat iedereen een wolf in schaapskleren kan zijn.

Het hele verhaal wordt verteld vanuit Red – zelfgekozen bijnaam – en ik vond haar een leuk personage. Ze valt op meiden, maar dat is niet het hoofddoel van het boek. Niet zoals in bijvoorbeeld Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Red strugglet niet met haar seksualiteit, maar is gewoon lesbisch. Punt. En dat vind ik ook wel weer eens leuk. Niet iedereen heeft problemen met zijn of haar seksualiteit en dat is bij personages niet anders.

Voor mij focust Mirror, Mirror veel meer op het thema vertrouwen, dat je niet iedereen zomaar kunt vertrouwen. Red is niet mega diep als personage, maar toch leer je haar wel redelijk kennen in het boek en kun je met haar meeleven. Het verhaal wordt vanuit haar oogpunt verteld.

Het einde van het boek is wel en niet schokkend. Er zitten een aantal dingen in die je van mijlenver aan ziet komen, maar er zat toch wel een wending in die voor mij nogal onverwachts was en die ik tof vond. Ik had allemaal vragen over Naomi’s verdwijning, zoals wie het gedaan heeft en die vragen worden dus ook wel echt beantwoordt. Gelukkig wel.

Mirror, Mirror vond ik een interessante contemporary met een klein snufje thriller elementen met een goede boodschap dat je niet iedereen klakkeloos moet geloven. Van mij krijgt Mirror, Mirror dan ook drieënhalve ster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: