Recensie: My Life Next Door

Recensie: My Life Next Door

My Life Next Door
ISBN: 9780803736993
Auteur: Huntley Fitzpatrick
Uitgever: Dial Books
Publicatiedatum: 14 juni 2012
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 394
Goodreads

"One thing my mother never knew, and would disapprove of most of all, was that I watched the Garretts. All the time."

The Garretts are everything the Reeds are not. Loud, messy, affectionate. And every day from her rooftop perch, Samantha Reed wishes she was one of them . . . until one summer evening, Jase Garrett climbs up next to her and changes everything.

As the two fall fiercely for each other, stumbling through the awkwardness and awesomeness of first love, Jase's family embraces Samantha - even as she keeps him a secret from her own. Then something unthinkable happens, and the bottom drops out of Samantha's world. She's suddenly faced with an impossible decision. Which perfect family will save her? Or is it time she saved herself?

A transporting debut about family, friendship, first romance, and how to be true to one person you love without betraying another.

Soms heb ik van die momenten dat ik alleen nog maar een bepaald genre wil lezen. Ik had het een tijdje met fantasy, toen met New Adult en nu dus blijkbaar met cheesy, fluffy cliché-boeken waarin persoon A met persoon B een relatie wil en dat ze meteen verliefd zijn op elkaar. En natuurlijk zijn ze allebei absurd knap. Je weet standaard hoe die boeken af gaan lopen, maar dat weerhoud me er niet van om ze toch te lezen.

Ik wist niet zo goed wat ik moest lezen, want ik had een beetje last van een dip. Na een tip besloot ik om aan My Life Next Door te beginnen, even een gemakkelijk boek voor tussendoor. Het klonk best leuk en ik had dus zin in een blij en vrolijk boek. En dat was het ook. Het boek voldeed precies aan mijn verwachtingen. Het leest als een trein en ik had elke keer zin om met dit boek in bed te kruipen en te gaan lezen.

Je ziet het verhaal vanuit de ogen van Samantha en zij is dan ook de hoofdpersoon. Maar omdat alleen zij aan het woord is, weet je niet hoe de andere personages denken en voor naar Jase’ gedachten was ik wel nieuwsgierig. Samantha was een aardig personage, maar ik vond haar niet heel diepgaand. Ze is verder geen mega speciaal personage en inwisselbaar voor anderen.

In My Life Next door zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen, maar dat hoeft ook niet altijd. Er zaten wel wat dingen in die het plot voortduwen en het is niet per se heel saai, al merkte ik in het midden dat het wel een beetje inkakte. Het had ook echt niet dikker hoeven zijn, dit was de perfecte dikte om er lekker snel doorheen te gaan.

My Life Next Door is een leuk Young Adult boek dat aan mijn verwachtingen voldeed. Het las lekker weg en ik ben zeker van plan om nog meer van Huntley Fitzpatrick te lezen. En het heeft me weer uit een leesdip gehaald. Het was geen superbijzonder boek, maar wel vermakelijk en krijgt drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge