Recensie: Nachtblauw

Recensie: Nachtblauw

Nachtblauw
ISBN: 9026332068
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: februari 2016
Genres: Historie
Aantal bladzijdes: 319
Goodreads

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen.

Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden

Ik lees het meeste Young en New Adult, maar niet altijd. Heel af en toe maak ik een uitstapje naar een ander genre. Een van die genres is historie. Deze keer las ik Nachtblauw van Simone van der Vlugt.

De schrijfstijl van Simone van der Vlugt vind ik erg fijn en vooral in haar historische romans. Haar thrillers vind ik persoonlijk wat minder. Maar haar historische jeugdboeken heb ik altijd goed gevonden. Ik las al eerder een aantal van haar historische romans voor volwassenen.

De boeken lezen altijd goed door en ook Nachtblauw is daar geen uitzondering in. Het verhaal zuigt je op en neemt je mee. Dat kan ze heel erg goed en ik las het boek ook in een dag uit. Het scheelt ook dat het boek niet heel dik is. Zo’n 319 bladzijdes. Voor sommige mensen zal dit een hoop zijn, maar ik lees vrij snel, dus daar heb ik geen last van.

En voor Nachtblauw waren het ook genoeg bladzijdes. Ik vond het soms een beetje saai. In het boek gebeuren best wat dingen, maar op de een of andere manier duren sommige dingen wat te lang. Echte onverwachte dingen zitten er ook niet in.

Catrijn vertelt het verhaal in Nachtblauw, maar toch vind ik haar wat vlak over komen en op de een of andere manier krijgt ze voor mij niet echt diepgang, maar blijft ze vrij oppervlakkig. Ik kan me haar ook niet voorstellen. Ik heb niet echt een beeld bij haar.

In het verhaal zaten niet echt onverwachte gebeurtenissen. Het grote deel van Nachtblauw had ik wel kunnen voorspellen en dat deed ik ook wel een beetje tijdens het lezen. Ik vond het soms ook een beetje saai

Nachtblauw is niet het beste boek van Simone als je het mij vraagt, maar het las wel lekker weg, net als al haar andere boeken. Als je van historie houdt, dan vindt je dit waarschijnlijk ook een goed boek.

[bol_product_links block_id=”bol_579debc6e7b62_selected-products” products=”9200000052033847,9200000051724571″ name=”blauw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Nachtblauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge