Recensie: Nachten in New York

Recensie: Nachten in New York

Recensie: Nachten in New YorkNachten in New York
ISBN: 9789034757999
Publicatiedatum: 25 april 2017
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen - met slapeloze nachten als gevolg.

Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige' broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Sarah Morgan gehoord. Het was meer dat ik haar ineens overal tevoorschijn zag komen. Zo ongeveer in elke boekengroep waar ik in zit. Ik besloot om eens een luisterboek van haar te zoeken en om te kijken of het wat voor me was.

In het begin van Nachten in New York moest ik best wennen aan de derde persoon (Zij loopt etc.). De laatste tijd lees ik alleen nog maar boeken waarin er vanuit de eerste persoon (Ik loop etc.) geschreven wordt. Zelf merk ik ook dat ik dan dichter op de huid van de hoofdpersoon zit en dat het prettig leest. 

In dit boek had ik daar ook best moeite mee. Omdat er meerdere mensen aan het woord komen is het soms wat chaotisch en niet altijd even duidelijk wie er nou precies aan het woord was. Ik hou veel meer van hoofdstukken waar een naam boven staat. Al zijn het vooral Jake en Paige die belangrijk zijn in dit boek, want daar draait het verhaal uiteindelijk om

Ik vond Paige best een aardig personage.

En ik merkte ook dat ik daardoor moeite had om me in te leven in de personages. Ik vond Paige best een aardig personage, maar ik miste wel echt de diepgang. Ze bleef voor mij van bordkarton en ze werd geen personage waar ik echt mee mee kon leven zoals je dat soms wel kunt. Ze was aardig, maar inwisselbaar. Overigens geldt dat net zo goed voor Jake. Die vond ik ook best matig. 

Sarah Morgans stijl vond ik best oké en ik hoopte dat de personages over hun problemen heen zouden stappen. Of nou ja, beter gezegd: ik ging er vanuit dat ze dat zouden doen, want Nachten in New York is een feelgood/chicklit en in dat soort boeken gebeurt dat vrijwel altijd. 

Nachten in New York vond ik een aardig boek, maar niet mega bijzonder. De personages waren oké, het verhaal was best leuk en aardig geschreven. Maar speciaal? Nee, dat niet helaas. Maar misschien waren mijn verwachtingen ook best hooggespannen. Heb ik me verveeld? Nee, dat ook niet. Het was oké. 

Van mij krijgt Nachten in New York 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: