Recensie: Nazomer

Recensie: Nazomer

Recensie: NazomerNazomer
ISBN: 9789049805647
Publicatiedatum: 4 juli 2017
Aantal bladzijdes: 464
Goodreads

Twee werelden. Eén vrouw. Nazomer.

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Nazomer kwam ik tegen in een minibieb. Hoewel ik vroeger weleens iets las van schrijfsters als Esther Verhoef en Saskia Noort had ik dat al in geen jaren meer gedaan. Gewoon omdat de boeken me meestal niet trekken. Toch besloot ik om dit boek in te wisselen voor een ander boek en om het mee te nemen.

Ik ken Esther Verhoef vooral van haar thrillers (die ik overigens niet heel goed vind, maar dat geldt voor 99% van de thrillerschrijvers. Sorry als jullie me nu heel onsympathiek vinden) en had blijkbaar compleet het ‘roman’ op de voorkant gemist. Dus ik zat te wachten op drama, moord en verderf, maar dat kwam maar niet. Logisch, haha. Op een bepaald moment kwam ik er gelukkig wel achter.

Ik was benieuwd naar Nazomer en besloot om er meteen maar aan te beginnen. Ik was ook bezig in een ander boek, maar ik had even zin in Nederlands en dus las ik dit. Nazomer is ook echt een roman – en een flink dikke ook. Geen dood of verderf, maar ik vond hem wel prettig lezen.

Al het Brabants dat voorbij kwam was deels al bekend, maar voor een deel ook nieuw. Hoera voor Brabantse vrienden.

Ik wilde steeds weten hoe het verder gaat met hoofdpersoon Claudia in Nazomer en was ook wel benieuwd hoe ze de stukken uit het heden en verleden aan elkaar zou koppelen. Het ene hoofdstuk is het nu, het andere hoofdstuk toen. Dat vond ik tof gedaan, net als al het Brabants dat voorbij kwam en ik een deel al van kende, maar een deel nieuw was. Hoera voor Brabantse vrienden.

Claudia vertelt ook het hele verhaal, dus als lezer kun je helemaal met haar meelezen. Ik kon alles zo voor me zien vanuit haar ogen en hoorde al het Brabants. Het is duidelijk dat het bij dit boek op personage-ontwikkeling ligt en minder op plot. Niets mis mee, ik houd ervan. Maar als dat niet je ding is, weet ik niet of je dit boek leuk zal vinden.

Er zitten wel wat belangrijke plotwendingen in Nazomer en die vooral erg belangrijk zijn voor de plot van het verhaal. Het zorgt ervoor dat er vaart blijft in het boek. Ik vond het ook nuttige plotwendingen die er wel echt bij pasten. Het klopte wel, vond ik.

Nazomer is een prettige roman met een fijne schrijfstijl die best snel wegleest, ook al is het niet de meest dunne. Van mij krijgt het boek 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: