Recensie: Neighbor Dearest

Recensie: Neighbor Dearest

Recensie: Neighbor DearestNeighbor Dearest
ISBN: 9781535036573
Auteur: Penelope Ward
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Publicatiedatum: 4 augustus 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 269
Goodreads

A STANDALONE NOVEL that does NOT need to be read in conjunction with any other book.

From New York Times bestselling author, Penelope Ward, comes a friends-to-lovers story with sexy new characters. After getting dumped, the last thing I needed was to move next door to someone who reminded me of my ex-boyfriend, Elec.

Damien was a hotter version of my ex. The neighbor I'd dubbed "Angry Artist" also had two massive dogs that kept me up with their barking. He wanted nothing to do with me. Or so I thought until one night I heard laughter coming through an apparent hole in my bedroom wall. Damien had been listening to all of my phone sessions with my therapist. The sexy artist next door now knew all of my deepest secrets and insecurities. We got to talking. He set me straight with tips to get over my breakup. He became a good friend, but Damien made it clear that he couldn't be anything more. Problem was, I was falling hard for him anyway.

And as much as he pushed me away, I knew he felt the same...because his heartbeat didn't lie. I thought my heart had been broken by Elec, but it was alive and beating harder than ever for Damien. I just hoped he wouldn't shatter it for good.

Ik begon niet met al teveel verwachtingen aan Neighbor Dearest, omdat ik Stepbrother Dearest aan het einde toch wat matig vond. Toch wilde ik wel graag weten hoe het verder zou gaan met Chelsea en dus begon ik aan Neighbor Dearest als audiobook. Ik kwam hem tegen in de luisterboekenapp en besloot om hem te gaan lezen. Ik was benieuwd naar hoe dit boek zou zijn. Zou ik hem beter vinden of slechter misschien? Of misschien vergelijkbaar? Kortom: ik wilde me laten verrassen en mijn mening over deze auteur niet baseren op 1 gelezen boek.

Het concept van beide boeken is vrijwel hetzelfde en ook de mannen zijn ongeveer hetzelfde. Natuurlijk is dit in heel veel New Adults, dus daar ben ik niet heel verrast over. Wel vond ik de twee vrouwelijke hoofdpersonen heel anders. Greta vond ik meer een soort van breekbaar vogeltje en Chelsea vond ik een veel stoerdere meid. Die laatste vond ik trouwens ook wel leuker, al was het maar om de naam waar ik geen associaties bij heb. Toch heb ik weleens betere New Adult boeken gelezen, al was het vermakelijk. Met Chelsea had ik ook wat meer dan met Greta – die ik vooral vermoeiend vond. Ik kon goed met Chelsea meeleven en als lezer was het duidelijk waarom ze dingen deed zoals ze deed. Wel een minpunt dat ook in dit boek de man niet aan het woord komt.

Ik kon goed met Chelsea meeleven en als lezer was het duidelijk waarom ze dingen deed zoals ze deed. Wel een minpunt dat ook in dit boek de man niet aan het woord komt.

Er zitten vrij weinig plotwendingen in, al zit er wel eentje in die ik niet aan had zien komen. Ik had een vermoeden dat er iets sluimerde op de achtergrond, maar wat dat dan zou, wist ik niet goed. En wat er was, was voor mij een verrassing en vond ik wel leuk. Het zorgde ervoor dat het toch nog wat gecompliceerder werd.

Neighbor Dearest was een leuke New Adult, leuk voor tussendoor. Ik ging er best snel doorheen, ondanks dat het een luisterboek was. Ik vond de voorleesster een fijne stem hebben en ze was duidelijk en goed te horen. En ik vond dit boek zeker wel beter dan Stepbrother Dearest. Het luisterde echt een stuk vlotter weg en aan het einde gebeurde er niets ineens heel anders. Het boek was vrij constant. Het was duidelijk dat dit later geschreven was.

Van mij krijgt Neighbor Dearest 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge