Recensie: Nerve

Recensie: Nerve

Nerve
ISBN: 9789000351411
Auteur: Jeanne Ryan
Uitgever: Unieboek|Het spectrum
Publicatiedatum: september 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal bladzijdes: 224
Goodreads

Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen.

De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.

In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Nerve was een boek dat me eigenlijk eerst trok door de trailer van de film. Eigenlijk dacht ik dat het gewoon een film was. Wel eentje die er behoorlijk cool uitzag. En toen ontdekte ik dus dat het een boekverfilming was. Nog beter!

Nerve was een boek dat me meteen meesleepte en ik wilde verder blijven lezen tot aan de laatste letter. Ook niet heel verrassend dat ik het binnen een dag uit had. Ik begon ‘s morgens en in de avond was het boek uit en ik heb echt niet de hele dag gelezen. Dus de schrijfstijl vond ik erg vlot en goed weglezen. Het scheelt natuurlijk dat het boek niet heel dik is.

In het boek zit een goede onderhuidse spanning die meteen aanwezig is en dat zorgde er ook voor dat ik door wilde blijven lezen. Vooral omdat ik benieuwd was naar de opdrachten die hoofdpersoon Vey zou krijgen. Wat zou de eindopdracht zijn waardoor het helemaal geen leuk spel meer was? Ik werd er in elk geval erg nieuwsgierig van. Ook vroeg ik me af wie er goed was, wie niet en wie voor de grootste problemen zou zorgen.

Vey vond ik best een leuk personage, maar voor bleef ze wel een beetje plat. Nu komt dat natuurlijk ook, omdat het boek – en het plot – best vlug gaan en ik niet een heel goede band kreeg met Vey. Ik vond ook dat Nerve meer om de spanning en wat mensen voor rare dingen draaide dan om de personages. Die waren voor mijn gevoel minder belangrijk, maar desondanks vond ik ze best leuk. En dat Emma Roberts in de verfilming gecast is als Vey vind ik ook best kloppen, want in mijn hoofd lijkt ze daar wel een beetje op.

“we’ve learned an interesting rule about fame. Those who seem desperate for it are the people that others least want to see.”

Nerve had van mij wel wat dikker gemogen, want het einde ging best snel en voelde voor mij ook een beetje afgeraffeld. Een iets langer einde zou het beter maken, vooral met iets meer uitbreiding en verdieping van de personages.

Het boek is een aanrader voor mensen die boeken als Reboot en De Fixer ook leuk vonden en ik denk ook dat dit boek een hele goede is om een film van te maken. Ik wil de film ook zeker nog een keertje kijken.

Ik kreeg Nerve als recensie-exemplaar van uitgever Unieboek|Het spectrum. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58037be95c961_selected-products” products=”9200000059824872″ name=”nerve” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge