Recensie: Niets te verliezen

Recensie: Niets te verliezen

Recensie: Niets te verliezenNiets te verliezen / What Happened to Goodbye
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 15 mei 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 322
Goodreads

Another town. Another school. Another Mclean. Ever since her parents' bitter divorce, Mclean and her father have been fleeing their unhappy past. And Mclean's become a pro at reinventing herself with each move. But in Lakeview, Mclean finds herself putting down roots and making friends—in part, thanks to Dave, the most real person Mclean's ever met. Dave just may be falling in love with her, but can he see the person she really is? Does Mclean herself know?

Dit boek ruilde ik op de ruilavond in Den Bosch in september en eigenlijk vooral omdat ik benieuwd was naar het boek. Ik heb één ander boek van Sarah Dessen gelezen en dat vond ik best aardig. Niet superbijzonder, maar leuk genoeg om nog een boek te willen lezen. Was dit boek ook leuk of vond ik het uiteindelijk helemaal niets?

Het duurde best lang voor ik eenmaal in het boek zat. Waar dat aan lag, weet ik niet. Misschien omdat het best traag gaat? Het is duidelijk een boek dat tijd nodig heeft om op gang te komen. Ik snap best dat mensen daarop afhaken. Ik haak niet zo heel snel af op een boek, dus ook dit boek niet. De schrijfstijl las op zich prima, ook wel vlot. Al denk ik dat het voor het boek goed zou zijn als er meer geschrapt was om de spanning beter te maken. Voor mij mag er sneller iets gebeuren, maar misschien is dat de schrijfstijl van Sarah wel niet. Ik kan me niet herinneren dat ik dit bij het vorige boek ook zo vond in elk geval.
Echte plotwendingen miste ik trouwens ook een beetje, het kabbelde een beetje door. En op zich hoeft dat niet erg te zijn, maar in dit geval stoorde het me wel een beetje.

Misschien lag het ook wel aan het feit dat ik niet echt een klik had met Mclean in het begin. Voor mij voelde ze een beetje als een verveeld, vervelend, onsympathiek meisje. Voor mijn gevoel was het ook wel een beetje de bedoeling dat ze verveeld was, dus dat is dan in elk geval goed gelukt. Gelukkig wordt ze later sympathieker en vind ik haar uiteindelijk toch wel leuk. Maar dat is dus niet meteen vanaf het begin.

Dit boek was uiteindelijk best oké. Ook niet superbijzonder, maar oké. Ik zal vast nog weleens een boek van deze schrijfster geven, want ik ben wel benieuwd of ik het bij een derde boek weer zou hebben. Misschien lag het in dit boek gewoon aan de hoofdpersoon, dat kan natuurlijk. Je kunt niet met elk mens een klik hebben, dus waarom wel met elke hoofdpersoon?

[bol_product_links block_id=”bol_5661604ed4bd7_selected-products” products=”9200000002230657″ name=”Verliezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 gedachten over “Recensie: Niets te verliezen

    1. Ja, dat had ik dus ook :/ Bij Spring maar achterop voelde ik het weer wel. Misschien gewoon een pechgevalletje? Gebeurt vast ook als je een bekende schrijver bent 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: