Recensie: Nimona

Recensie: Nimona

Nimona
ISBN: 9789020676112
Auteur: Noelle Stevenson
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 16 mei 2016
Genres: Graphic Novel
Aantal bladzijdes: 266
Goodreads

NIMONA
is een impulsieve jonge gedaanteverwisselaar met een uitzonderlijk talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk

BALLISTER ZWARTHART
zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hun missie: bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven...

Dit en meer vind je in deze briljante graphic novel van Noelle Stevenson, die al je verwachtingen over het genre omverschopt.

Nimona was een boek dat ik al best lang wlde hebben, maar ik kocht het steeds niet. Het is namelijk een graphic novel en ik was bang dat het helemaal niets voor mij zou zijn. Ik lees normaal hooguit de strips in de Donald Duck als ik bij de tandarts zit te wachten, maar verder kom ik niet als het gaat om stripboeken.

En toen won ik een boek bij Blossom Books en besloot ik om toch eens voor Nimona te gaan, want ik was nog steeds benieuwd. En ook heel benieuwd of dit soort boeken iets voor mij zijn.

Ik vind het heel tof dat Blossom Books de stap heeft gezet en een graphic novel heeft uitgegeven. Er zijn niet veel uitgevers die dit aan zouden durven en ik vind het vernieuwend wanneer een uitgever dit wel doet. Op deze manier bereik je natuurlijk ook een nieuwe doelgroep.

 

Het lezen – en recenseren – van een graphic novel als Nimona is heel anders. Bij een boek bedenk je zelf plaatjes erbij, hier staan de plaatjes al bij. Sommige mensen vinden dat prettig, anderen niet. Zelf behoor ik tot de ‘vind ik niet zo prettig’ categorie. Geef mij maar gewoon een verhaal zonder plaatjes met alleen tekst.

Nu ik Nimona gelezen heb, kan ik concluderen dat ik gewoon geen graphic novel type ben en dat het toch niet helemaal mijn ding is. Ik vond het verhaal interessant, maar ik had het liever gezien als een normaal boek.

De personages zijn tof en vooral Nimona vind ik erg intrigerend. Ik wilde heel graag weten wat haar verhaal was en daarom las ik vooral door. Of zij is de hoofdpersoon is, vind ik moeilijk te zeggen. Het verhaal wordt vanuit meerdere oogpunten belicht en je kijkt ook niet specifiek vanuit haar ogen.

Als je van dit soort novels houdt, raad ik Nimona zeker wel aan, want het verhaal is wel tof, maar helaas is het niets voor mij. Voor mij was het een gok, maar helaas was het de verkeerde.

Nimona is echt iets voor jou als:

  • Je van stripverhalen houdt
  • Je van een goed verhaal houdt en het je niet uitmaakt hoe in wat voor vorm het verteld wordt

Van mij krijgt Nimona drie sterren.

Eén gedachte over “Recensie: Nimona

  1. Jammer dat graphic novels toch niet helemaal iets voor jou zijn. Ik vond Nimona erg grappig en leuk om te lezen, voor de afwisseling, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge