Recensie: None of the above

Recensie: None of the above

None of the Above
ISBN: 9780062335319
Auteur: I.W. Gregorio
Uitgever: Balzer + Bray
Publicatiedatum: 7 april 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

What if everything you knew about yourself changed in an instant?

When Kristin Lattimer is voted homecoming queen, it seems like another piece of her ideal life has fallen into place. She's a champion hurdler with a full scholarship to college and she's madly in love with her boyfriend. In fact, she's decided that she's ready to take things to the next level with him.

But Kristin's first time isn't the perfect moment she's planned—something is very wrong. A visit to the doctor reveals the truth: Kristin is intersex, which means that though she outwardly looks like a girl, she has male chromosomes, not to mention boy "parts."

Dealing with her body is difficult enough, but when her diagnosis is leaked to the whole school, Kristin's entire identity is thrown into question. As her world unravels, can she come to terms with her new self?

Er zijn veel boeken verschenen in de afgelopen jaar met een shit load aan psychische en lichamelijke onderwerpen die hoofdpersonages anders maakt dan anderen. Denk aan All the bright places en Holding up the universe van Jennifer Niven of aan Wie is nou normaal van Lisa Williamson over een jongen die eigenlijk een meisje is. Maar over iemand die intersex is, had ik nog geen boek gezien. Als jullie er wel 1 kennen, laat maar weten.

Intersex is ook wel bekend als hermafrodiet. Zelf hou ik het maar bij de medische term, bij intersex dus. Ik heb geen idee of die afkorting ook in het Nederlands gebruikt wordt, maar ik heb None of the Above in het Engels geluisterd.

Ik vind het een interessant onderwerp dat aangesneden wordt in None of the Above. Sowieso vind ik dit soort boeken wel goed, want er zijn altijd mensen die hier mee zitten. En vooral als tiener kun je wel een beetje steun gebruiken.

Het zal je maar gebeuren dat je ineens hoort dat je van buiten een meisje bent, maar van binnen mannelijke chromosomen hebt en dat je nooit kinderen zult krijgen. Dat lijkt me sowieso al slikken, maar nog meer als je puber bent en het verschrikkelijk vindt als je anders bent dan alle anderen.

Kristin vind ik een boeiend personage en vooral ook hoe ze ermee omgaat. Ik kan me niet eens voorstellen hoe dat voelt en ik vind dat ze zich goed staande weet te houden tussen alles wat er gebeurt. Ik vind het interessant hoe zij met zoiets omgaat en af en toe wilde ik haar ook een knuffel geven en fluisteren dat het wel goed komt, dat er mensen zijn die haar wel accepteren, hoe ze ook is. En gelukkig zijn die mensen er ook.

Het boek is niet spectaculair qua plotwendingen, maar dat was ook niet iets dat ik verwachtte. Ik verwachtte bij None of the Above een verhaal over een meisje dat strugglet met het nieuws dat ze gekregen heeft en dat klopt ook. Ik denk dat het boek wel realistisch is, dat het wel een beetje gaat zoals in dit boek. Zeker als andere mensen ervan horen die niet zoveel begrip hiervoor hebben en zich niet realiseren hoe zwaar dit is.

None of the Above vond ik een interessant contemporary boek. Als je van bijvoorbeeld Wie is nou normaal? Of When we collided genoten hebt, vindt je dit misschien ook wel een goed boek. Het heeft mij in elk geval wel aan het denken gezet.

[bol_product_links block_id=”bol_58c829947cc8a_selected-products” products=”9200000032490124″ name=”above” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge