Recensie: Not that kind of girl

Recensie: Not that kind of girl

Recensie: Not that kind of girlNot that kind of girl, Levenslessen om (vooral niet) op te volgen / Not that kind of girl
Auteur: Lena Dunham
Uitgever: Meulenhoff
Publicatiedatum: oktober 2014
Genres: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

In rauwe en geestige taal deelt Lena Dunham haar leven met de lezers. Ze vertelt over haar dromen, ambities, dat zij ook heus niet altijd blij is met zichzelf.

Ze deelt eigenlijk alles waar twintigers en dertigers anno nu mee bezig zijn. Of waar ze niet mee bezig zijn, maar dat wel zouden willen. Het is een boek vol levenslessen die je vooral (niet) op moet volgen.

Lena Dunham is de bedenker, producer en hoofdrolspeler van de hitserie Girls.

Dit is geen boek dat ik normaalgesproken uitgekozen zou hebben, maar ik werd best nieuwsgierig door de samenvatting. Daar droeg de kaft stiekem ook wel een beetje aan bij, want de kaft zag er voor mij best interessant uit. Tel daarbij op dat ik heel benieuwd naar de hitserie Girls die ik nog steeds niet gezien heb. Ik vind de schrijfstijl fijn, al vind ik de relatief lange zinnen niet zo prettig lezen. Maar er zitten mooie stukken bij die ik precies voor me zie en dat is altijd fijn bij een boek. Daarnaast leest het ook redelijk vlot door. Af en toe zitten er pijnlijke, herkenbare dingen in.

Er zitten geen personages in, dus er is ook geen sprake van personages die je niet mag en die niet groeien. Je leest alleen mee met de gedachten van Lena. Die zou je natuurlijk kunnen beschouwen als personage, als papieren karikatuur. Ik heb het idee dat sommige dingen flink overdreven zijn en dat vind ik jammer. Ik houd niet zo van dat overdreven gedoe. Af en toe heb ik echter ook hardop gegrinnikt om stukjes, dus er zit wel humor in het boek.

Het boek is opgedeeld in 5 delen: Seks, lichaam, vriendschap, werk en het grote geheel. Ook vind je boven elk stukje een tekening die het geheel wat speelser en minder saai maken. Na het lezen zou het nog steeds geen boek voor mij zijn, maar ik hoop dat Lena een roman of zoiets gaat schrijven. Ik vind haar schrijfstijl tof en ik wil graag meer van haar lezen. Daarom geef ik het boek ook 3.5 ster, vanwege de schrijfstijl van het boek.

Ik vind de schrijfstijl echt heel fijn, maar met dit soort boeken heb ik toch iets minder, denk ik. Ik lees liever fictie dan een een zelfhulpboek. Maar dat betekent niet dat het boek per se slecht is en dat is dit boek ook niet.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Boekerij.

[bol_product_links block_id=”bol_57174916205da_selected-products” products=”9200000040681478″ name=”girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

3 gedachten over “Recensie: Not that kind of girl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: