Recensie: Nowhere but here

Recensie: Nowhere but here

Nowhere but here
ISBN: 9780373211425
Auteur: Katie McGarry
Series: Thunder Road #1
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 26 mei 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 496
Goodreads

Seventeen-year-old Emily likes her life the way it is: doting parents, good friends, good school in a safe neighborhood. Sure, she's curious about her biological father—the one who chose life in a motorcycle club, the Reign of Terror, over being a parent—but that doesn't mean she wants to be a part of his world. But when a reluctant visit turns to an extended summer vacation among relatives she never knew she had, one thing becomes clear: nothing is what it seems. Not the club, not her secret-keeping father and not Oz, a guy with suck-me-in blue eyes who can help her understand them both.

Oz wants one thing: to join the Reign of Terror. They're the good guys. They protect people. They're…family. And while Emily—the gorgeous and sheltered daughter of the club's most respected member—is in town, he's gonna prove it to her. So when her father asks him to keep her safe from a rival club with a score to settle, Oz knows it's his shot at his dream. What he doesn't count on is that Emily just might turn that dream upside down.

No one wants them to be together. But sometimes the right person is the one you least expect, and the road you fear the most is the one that leads you home.

Nowhere but here vertelt het verhaal van Oz en Emily. Ik las al eerder wat van Katie McGarry en dat boek vond ik supertof, dus de verwachtingen voor Nowhere but here waren ook wel een beetje hooggespannen, maar het komt niet altijd goed als ik hoge verwachtingen heb. Wat vond ik ervan?

Ik luisterde het boek als audiobook en ik vond het daar een goed boek voor. Het boek vertelt vrij duidelijk een verhaal en wordt ook duidelijk voorgelezen. Er zitten niet al teveel namen in die het lastig maken, maar je wordt wel nieuwsgierig naar het hele verhaal en de personages in het boek. Het boek is vlot geschreven en het is best dik, toch leest het goed weg. Nowhere but here is zo geschreven dat je nieuwsgierig wordt en wilt weten hoe het eindigt – of hoe het niet eindigt.

Zowel Emily als Oz vind ik leuke personages in Nowhere but here. Ze zijn niet vlak en ik kon met ze meeleven. Vooral om een van de dingen die in het boek gebeurt. Dat kwam voor mij best dichtbij en af en toe moest ik even slikken. Niet dat ik gehuild heb, dat niet. Daarvoor was Nowhere but here dan weer niet emotioneel genoeg, maar het was goed en luisterde lekker weg.

In het boek zitten een paar onverwachte dingen die ik dus echt niet aan had zien komen. Dingen die het verhaal verbeteren en ook beter maken. Aan de andere kant zitten er ook een aantal scenes in die ik wel had verwacht. Misschien niet precies op deze manier, maar dat ze erin zaten, was geen verrassing. 23492282

Ik weet niet goed of het Young Adult is of New Adult. Voor mij is het op het randje, maar ik denk dat ik het nog net bij Young Adult in zou delen. Seks zit er bijvoorbeeld niet echt in. In elk geval: niet expliciet. Maar ze dealen wel weer met trauma’s en dat soort dingen. En het voelt dieper dan de meeste YA’s. En de personages zitten op het randje van beide genres. Misschien is het wel gewoon New Young Adult?

Nowhere but here was een fijn boek dat lekker snel weglas, al vond ik Katie’s andere boek persoonlijk wel beter. Maar ik wil er zeker nog wel meer van haar lezen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5802a32391df4_selected-products” products=”9200000035902216″ name=”no” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: