Recensie: Nu of nooit

Recensie: Nu of nooit

Recensie: Nu of nooitNu of nooit
ISBN: 9789021420158
Publicatiedatum: maart 2020
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Camryn Bennett dacht dat ze haar leven op een rijtje had, tot alles misging... Ze is vastbesloten positief te blijven en door te bijten. Als een avond in een hippe club een onverwachte wending neemt, besluit ze om alles achter te laten en haar hart te volgen.

Ze stapt in een bus, zonder duidelijke bestemming en gewapend met alleen een telefoon en een tas met essentials. Ze heeft geen idee wat ze eigenlijk zoekt – ze weet alleen dat ze zo ver mogelijk weg wil. Onderweg ontmoet ze Andrew Parrish. Door Andrew ontdekt Camryn een hele andere kant van zichzelf. Ze besluiten een roadtrip te maken en haar leven wordt een stuk wilder en spannender. Maar net als Camryn is ook Andrew ergens voor op de vlucht. Zal zijn geheim ze dichter bij elkaar brengen, of alles kapotmaken wat ze hebben opgebouwd?

Ik kwam Nu of Nooit van J.A. Redmerski tegen toen ik door mijn luisterboekenapp aan het snuffelen was, op zoek naar een boek. Ik heb nog nooit van het boek of de auteur gehoord, maar de samenvatting klonk tof. Ik hou wel van roadtrips die nogal gecompliceerd zijn, dus ik besloot te luisteren.

Nu of Nooit vertelt het verhaal van Andrew en Camryn die elkaar tegenkomen, terwijl ze dwars door Amerika reizen met de bus. Ik vind dat uren in de bus zitten altijd een beetje onwerkelijk, maar ook intrigerend. Wel interessant altijd. Ik vond het begin van het boek ook echt wel interessant, al gebeurt er niet zoveel. 

Bijna begon ik me ook af te vragen of dit de roadtrip was, maar dat blijkt niet zo te zijn. In verhouding vond ik de aanloop naar het verhaal te lang voor de rest van het verhaal, want er gebeurt daarna nog best een hoop waar wat mij betreft meer aandacht aan gegeven had mogen worden. Het begin ging erg langzaam, terwijl het einde te snel ging. Ik miste in dit boek een beetje de balans. 

In Nu of nooit zitten best wat onverwachte gebeurtenissen.

In Nu of nooit zitten best wat onverwachte gebeurtenissen. Sommige dingen begon ik op een bepaald moment wel te vermoeden, maar niet alles. Andere dingen had ik niet aan zien komen. Sommige dingen vond ik ook wat overdreven.

Het boek wordt verteld vanuit Andrew en Camryn die ieder een deel van het verhaal op zich nemen. Ik was daar blij mee, want daardoor wordt het boek interessanter. Ik vond beide best oké, maar niet heel bijzonder.

Wel miste ik bij Andrew bepaalde gedachten – wat kan ik niet zeggen, want spoiler -, maar dat vond ik echt wel jammer. Dat had hem als personage veel dieper gemaakt, denk ik. Camryn was wel oké, maar vond haar niet heel interessant. 

Het is wel echt een New Adult en niets anders dan dat, dus dat moet je ding zijn. Nu of nooit vond ik een aardige New Adult. Ik miste bij de personages diepgang en vond de verdeling van het verhaal niet helemaal goed.

Van mij krijgt Nu of nooit 3.5 ster. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: