Recensie: Off Limits

Recensie: Off Limits

Off Limits
ISBN: 9781370675722
Auteur: Chloe Walsh
Series: Faking It #1
Publicatiedatum: 31 januari 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 151
Goodreads

Adriana is the privileged daughter of business mogul, Clive Davis, and town socialite, Liv. Blessed with wealth, beauty, and a football hero older brother, to the outside world Andi looks like the quintessential daddy's little rich girl, but looks can be deceiving.

The truth is Andi's life is far from perfect...

Placed on a pedestal by her absentee parents, and forbidden to date, Andi's world consists of school, studying and books.
Lonely and caged, she focuses all of her attention and desires on the one boy above all others who is off limits to her – her brother's best friend, troublemaker Nathan Cole.

Andi has had a crush on Nathan since forever, and when her brother suggests she play the role of Nate's fake girlfriend, her feelings for him only intensify...

Note: Off Limits is the first book of a continuing series.

Off Limits kwam ik tegen toen ik op zoek was naar een ander boek op Amazon en ik klikte vooral omdat de prijs – 0,99 – me aansprak. De flaptekst van het boek klonk ook tof en ik gooide het in mijn mandje op Amazon. Van het boek en schrijfster Chloe Walsh had ik nog nooit gehoord, dus ik had geen verwachtingen, behalve een lekker wegleesboek.

En of Off Limits lekker weglas. Het is niet zo dik en ik had het in een uurtje of twee uit. Chloe heeft een fijne schrijfstijl die ideaal is om snel weg te lezen. Het is echt een boek waar je doorheen vliegt en dat je zo uit hebt. Ideaal als je een beetje achterloopt met je reading challenge of tijdens een leesmarathon. Het is een ideaal leesboek voor aan het zwembad.

Off Limits wordt verteld uit Andi’s oogpunt en daardoor leer je haar best goed kennen. Voor mij bleef ze wel wat vlak en af en toe vond ik haar een beetje een doos, maar aan de andere kant heeft dat ook wel weer zijn charme. Ik kon me wel herkennen in haar en vooral mijn jongere ik, want ik was ook een beetje een muts toen ik jonger was (en misschien nog wel, maar dat kan ik niet goed bepalen, haha). Met veel dingen heeft ze geen of weinig ervaring en dat kun je goed merken.

Aan de andere kant zijn door die weinige ervaringen een paar scenes wel een beetje vreemd en passen die misschien niet helemaal bij het personage. Die dingen kloppen niet helemaal bij wat Andi doet, maar echt heel erg stoort het niet verder.

In het boek zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen, al is het einde wel een cliffhanger van het formaat dat je door moet lezen, want je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Je snapt wat ik gekocht heb toen Off Limits uit was, haha. Ook het tweede deel is net zo fijn geprijsd.  

Een hoogstaand literair pareltje hoef je niet te verwachten, want dat is het niet. Het zit een beetje op de grens van Young en New Adult. De personages zijn nog Young Adults en het speelt zich af op een middelbare school, maar sommige scenes erin zijn explicieter dan Young Adult. New Young Adult misschien? Die scenes zitten er niet megaveel in, maar wel een paar keer. In elk geval is Off Limits wel geschikt voor de oudere Young Adult-lezer. Niet voor die van veertien, vijftien.

Off Limits is een fijne New Young Adult die snel wegleest en met een fijne schrijfstijl. Ik ga zeker meer van Chloe lezen. Van mij krijgt Off Limits drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: