Recensie: Offergave

Recensie: Offergave

Recensie: OffergaveOffergave / The Forever Song
Auteur: Julie Kagawa
Series: Blood of Eden #3
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 28 oktober 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 446
Goodreads

Allie zint op wraak nu ze haar geliefde kwijt is: Ze wil de levensgevaarlijk vampier Sarren aan haar katana rijgen. Sarren is erop uit om de wereld te vernietigen en over de wereld te heersen.

Samen met Kanin en Jackal moet ze hem koste wat kost tegenhouden. Ze zetten de achtervolging in die naar Eden gaat, de enige veilige plek voor mensen. Maar het is niet langer veilig daar nu Sarren er is.

Hij is vastbesloten om Allie en haar familie voor te zijn. Daarnaast heeft hij een paar gruwelijke verrassingen voor ze in petto. Komt het goed en zullen ze op tijd zijn?

Deel 1 en 2 las ik zo weg en toen nam ik even een break van al het vampiergedoe. Dat heeft niets te maken met deze serie zelf, want de serie is goed. Echt heel goed. Door deel 1 en 2 vloog ik heen en met deel 3 was dat niet anders. Waarom ben ik niet eerder aan dit boek begonnen? Het is goed! Echt goed!

Hier en daar zaten er momenten in dat ik met een geweld gezicht en een ‘NEE!’ naar mijn boek keek en dat zijn voor mij de goede plotwendingen. Wendingen die je van je sokken doen blazen en waar je tweehonderd bladzijdes verder nog aan denkt. I like it. Ik vond dit boek echt heel tof daarom. Maar ja, ik hou natuurlijk van dit soort wendingen. Ik ben hier een sucker voor.

Allie is niet mijn favoriete personage uit de serie. Ik weet niet wat het is met haar, maar ik vind haar niet zo leuk. Dat wil niet zeggen dat ze niet goed beschreven is, want dat is ze wel. Personages die wat voor gevoel dan ook bij je oproepen zijn evengoed goed beschreven. Dat geldt voor alle personages wel. Stiekem is mijn favoriet Jackal, omdat hij is zoals hij is en hij doet me een heel klein beetje aan Jace uit The Mortal Instruments denken qua houding. Al is Jace waarschijnlijk toch wel iets liever en misschien wat minder verknipt.

Het is een goed slotdeel in de serie en een goed einde. Ik – de laatste delenhater – ben in elk geval tevreden over het einde. Het is misschien niet heel erg onverwacht, maar dat hoeft ook niet. Ik ben tevreden en voor alle vampierliefhebbers is deze serie toch wel een aanrader en zeker voor de mensen die liever wat duistere verhalen hebben.

[bol_product_links block_id=”bol_57174425b3e14_selected-products” products=”9200000047395200″ name=”offer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Eén gedachte over “Recensie: Offergave

  1. Ik ben deel 1 aan het lezen, maar vind het vooralsnog niet zo heel goed eigenlijk. Opzet is leuk, maar ik vind het qua verbeeldingskracht veel op cliche’s rusten. Ik lees het eigenlijk als een vrij slechte vertaling en hoop dat het origineel beter is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge