Recensie: On Dublin Street

Recensie: On Dublin Street

Recensie: On Dublin StreetOn Dublin Street
ISBN: 9780451419705
Auteur: Samantha Young
Series: On Dublin Street #1
Uitgever: Berkley
Publicatiedatum: 31 december 2012
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Jocelyn Butler has been hiding from her past for years. But all her secrets are about to be laid bare ...

Four years ago, Jocelyn left her tragic past behind in the States and started over in Scotland, burying her grief, ignoring her demons, and forging ahead without attachments. Her solitary life is working well - until she moves into a new apartment on Dublin Street, where she meets a man who shakes her carefully guarded world to its core.

Braden Carmichael is used to getting what he wants, and he's determined to get Jocelyn into his bed. Knowing how skittish she is about entering a relationship, Braden proposes an arrangement that will satisfy their intense attraction without any strings attached.

But after an intrigued Jocelyn accepts, she realizes that Braden won't be satisfied with just mind-blowing passion. The stubborn Scotsman is intent on truly knowing her . . . down to the very soul.

On Dublin Street was het eerste boek van Samantha Young dat ik tegenkwam, maar eigenlijk trok het boek me niet zo en ik vermoed dat het door de titel en de cover komt. Dit vind ik allebei een beetje… suffig ofzo. Best slecht eigenlijk dat het toch zoveel invloed heeft. Maar toen kwam ik het boek tegen op Storytel en vond ik niet meer echt dat ik een excuus had. Ook omdat dit nog zo’n auteur is die naar RARE komt.

En ik vond het boek echt supertof. Het is niet origineel, maar het leest erg prettig weg en de vertelster vind ik fijn voorlezen. Al zet ze wel iets teveel accentjes op bij de verschillende personages, maar dat is beter dan dat ze het vlak voorlezen, dat absoluut. On Dublin Street luistert echt heel gemakkelijk weg en ik bleef geboeid.

On Dublin Street is een prima boek als je niet al teveel seks wilt lezen.

Misschien ook omdat ik per se wilde qweten hoe het af zou lopen. Niet alleen met hoofdpersoon Jocelyn, maar ook met Ellie en Braden, de twee belangrijkste bijpersonages in dit boek die ieder ook een eigen plotlijntje hebben. Jocelyn vertelt het hele verhaal vanuit haar oogpunt. Aan de ene kant is dit fijn, want haar leer je heel goed kennen.

Aan de andere kant is het jammer want je ziet iedereen alleen maar vanuit haar oogpunt. En ik wil zo graag eens weten wat Braden denkt. Dit vind ik altijd zo jammer als auteurs het maar vanuit 1 iemand beschrijven. Merk ook dat ik dat steeds minder leuk vind, omdat er meer kanten aan een verhaal zijn. Oké, ik geef toe dat het soms niet anders werkt, maar alsnog vind ik het een gemiste kans.

 

Wel jammer dat ik deze voorkant al vaker gezien heb. Ik vind hem overigens niet zo heel mooi, want ik vind en de foto niet mooi (brr, mensen) en de lettertypes vind ik een beetje matig. Deze cover voelt voor mij ook een beetje te vol.

Echte onverwachte plotwendingen vind je niet in dit boek en het is echt een typische New Adult met alle elementen erin, maar desondanks vind ik de schrijfstijl van Samantha erg fijn en wil ik er zeker nog meer van haar lezen. Ook vind ik het leuk dat Jocelyn zelf schrijft in het verhaal.  On Dublin Street is een prima boek als je niet al teveel seks wilt lezen.

On Dublin Street krijgt 3.5 ster van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: