Recensie: On The Edge

Recensie: On The Edge

On The Edge
ISBN: 9780062303448
Auteur: Allison van Diepen
Series: On The Edge #1
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 25 november 2014
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

From Allison van Diepen, author of Snitch and Street Pharm, comes a sexy, dangerous novel about a teen who witnesses a murder and gets caught up in the seedy world of Miami’s gangs.

Maddie Diaz never should have taken that shortcut through the park. If she hadn't, she wouldn't have seen two members of the Reyes gang attacking a homeless man. Now, as the only witness, she knows there’s a target on her back.

But when the Reyes jump her on the street, Maddie is protected by a second gang and their secretive leader, Lobo, who is determined to take down the Reyes himself. Lobo is mysterious and passionate, and Maddie begins to fall for him. But when they live this close to the edge, can their love survive?

On The Edge stond al een flinke tijd in mijn bibliotheek en ook al was ik benieuwd naar het boek, het trok elke keer niet mijn aandacht. Totnutoe dus. Want ik besloot om het toch eens te gaan luisteren. Voor On The Edge had ik weinig verwachtingen. Ik ken de schrijfster niet en het klonk als een vrij standaard boek. Een leuk boek, maar niet superbijzonder. 

Meestal moet ik best wel even wennen bij een nieuwe verteller, maar dat viel in dit geval eigenlijk wel mee. Ik vond de verteller eigenlijk meteen een fijne stem hebben en daar had ik geen moeite mee. Het luisterde lekker weg en ik werd af en toe best benieuwd hoe het verder zou gaan.

In het boek zitten wat plotwendingen, maar ik had wel een vermoeden waar dat zou eindigen. Natuurlijk hoopte ik dat ik het mis had, maar ik bleek het inderdaad goed te hebben. Voor mij was dat dus niet echt onverwacht.

Ik vond de personages best oké, maar niet bijzonder. On The Edge wordt verteld vanuit Maddie in de ik-vorm. Daardoor leer je haar het beste kennen. Toch bleef ze voor mij te oppervlakkig om echt met haar mee te kunnen leven. Ik vond haar oke, maar niet superbijzonder. De andere personages blijven echt bijpersonages en leer je eigenlijk niet echt kennen. Behalve Maddie’s vriendin Izz die ik eigenlijk gewoon een jaloerse bitch vind. Maar de rest: nah.

En dat was het hele boek een beetje. Het onderwerp leek me superinteressant, maar de uitwerking bleef voor mij te plat en te afgeraffeld. Er zit wel potentie in On The Edge, maar ik vond dat het er gewoon niet uitkwam. Dit zal ook geen boek zijn dat ik me nog zal herinneren als iemand het me over een jaar nog vraagt. Jammer, want vijftig bladzijdes meer en wat diepere personages zou het boek goed gedaan hebben. Nu krijgt het voor mij drie sterren, maar ook maar net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge