Recensie: Onder de ketchupwolken

Recensie: Onder de ketchupwolken

Recensie: Onder de ketchupwolkenOnder de ketchupwolken/Ketchup Clouds
Auteur: Annabel Pitcher
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 15 september 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Zoe Collins heeft een geheim, een vreselijk geheim, en dit durft ze aan niemand te vertellen.

Behalve aan één iemand: Stuart Harris, een veroordeelde die in een dodencel wacht op zijn dood.

Zoe besluit om hem te schrijven, want hij weet alles van leugens en verraad af. Volgens haar. Ze schrijft hem brieven en vertelt zo haar verhaal over drama's en het verraad dat zich in haar leven heeft afgespeeld.

Van Onder de ketchupwolken had ik totaal geen beeld. Ik wist eigenlijk niet eens waar het over ging. Ik nam het gewoon mee in de bieb, omdat ik het wel leuk vond klinken. Bij de readathon belandde het op mijn ‘reservestapeltje’, maar het was het tweede boek dat ik uitlas in plaats van dat het bleef liggen.

Het boek heeft me verrast, want het was grappig en dat terwijl de inhoud niet grappig is. Toch wordt het heel luchtig verteld en af en toe heb ik hardop zitten gniffelen. Het verhaal wordt verteld in briefvorm en normaal ben ik daar geen fan van, maar in dit boek vond ik het eigenlijk helemaal niet vervelend. De schrijfstijl maakt nieuwsgierig en ik was dan ook benieuwd hoe het zou eindigen.
Het verhaal is niet erg verrassend en ondertussen is het juist wel verrassend. Ik vind het lastig om dat uit te leggen zonder het einde te verklappen, dus ik hou het hierbij.

Zoe is een grappig personage en ik vind haar sympathiek. Ik vind haar wel een beetje plat ondanks dat zij het verhaal vertelt en de brieven schrijft, maar ik heb me er niet echt aan gestoord.

Ik denk dat ik nog weleens een boek van deze schrijfster wil lezen, want ik vind haar schrijfstijl erg fijn.

Eén gedachte over “Recensie: Onder de ketchupwolken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge