Recensie: Onder de sterren van Montpeillier

Recensie: Onder de sterren van Montpeillier

Recensie: Onder de sterren van MontpeillierOnder de sterren van Montpeillier
ISBN: 9789401913638
Publicatiedatum: 6 december 2018
Aantal bladzijdes: 282
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Lang geleden las ik Faye en Sean van Marina Folkers en dat vond ik een mooi boek, maar toch las ik daarna niets meer van deze schrijfster. Geen idee waarom. Misschien omdat dat een beetje het moment was dat ik meer en meer Engelse romanceboeken ging lezen? 

In elk geval werd ik nieuwsgierig naar dit boek toen het ebook weggegeven werd bij de Hebban-adventskalender. Toch las ik het uiteindelijk niet, maar luisterde het. 

Onder de sterren van Montpellier was voor mij niet echt een boek waar ik hoge verwachtingen van had. Ik besloot het puur te lezen omdat de achterflap me aansprak. En op de een of andere manier vind ik personages die Cleo heten vaak leuk. En ja, ik weet dat dit gek klinkt, haha, maar blijkbaar heb ik positieve associaties bij die naam. 

Zowel Cleo als het mannelijke hoofdpersonage Luc komen beide aan het woord en daar was ik blij om, want zo leer je ze allebei goed kennen. Ik vind het altijd heel vervelend als maar een van de twee aan het woord komt, maar dat was gelukkig in dit boek niet zo.

Op de een of andere manier vind ik personages die Cleo heten vaak leuk.

Onder de sterren van Montpeillier is geen boek dat je leest voor de vele onverwachte plotwendingen want die zitten er nauwelijks in. Er is wel wat mysterie rondom Luc, maar dat vond ik uiteindelijk niet heel verrassend. Vervelend ook niet. Het klopte wel met het verhaal en de personages. 

Wat wel grappig is dat er personages terugkomen uit andere boeken. Ik vind het altijd leuk als schrijvers dat doen (probeer dat zelf ook, maar lukt niet altijd).

Wat ik alleen niet zo goed snapte was waarom ervoor gekozen is om Cleo Engels te laten zijn. Ik zag daar zelf niet echt het nut van in en had het leuker gevonden als ze gewoon Nederlands was. Het is geen vertaling, dus ik vond dit wel echt een gek puntje. 

Onder de sterren van Montpeillier vond ik een leuk boek dat ook goed weg luisterde en ik was toch wel benieuwd naar hoe het af zou lopen. Marina maakte me wel nieuwsgierig. Hou je van romans, dan is dit misschien ook wel iets.

Onder de sterren van Montpeillier krijgt van mij 3 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: