Recensie: Onsterfelijk

Recensie: Onsterfelijk

Recensie: OnsterfelijkOnsterfelijk / The Immortal Rules
Auteur: Julie Kagawa
Series: Blood of Eden #1
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 15 november 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden.

Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale - en zéér menselijke - Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

Allie is een doodgewone straatrat, een meisje dat moet stelen om te kunnen overleven. Samen met haar vrienden woont ze in een oude school. Vampiers hebben de macht in handen en zijn ware dictators.
Tijdens één van die voedselstrooptochten moet Allie kiezen: Sterven of een vampier worden. Een monster die ze haat. Maar Allie wil koste wat kost blijven leven – voor zover vampiers leven.
Vampier zijn zorgt ook voor zijn eigen probleem en dat merkt ze pas wanneer ze verliefd wordt op een zeer menselijke jongen. Wat zal er gebeuren als hij er achter komt wat ze eigenlijk is? Haar hart klopt niet, maar kan net zo goed breken…

Ik kende Julie Kagawa al van haar Iron Fey serie en iedereen raadde me deze boeken ook echt aan. Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen en ik hoopte dat ze me niet teleur zouden stellen. Nou, dat doet dit boek niet. Ik heb bewust gewacht met lezen tot ik deel 2 en 3 ook had, zodat ik in één keer door kon lezen.

Het boek zit goed in elkaar met de juiste spanning en de juiste snelheid. Alleen in het midden is het verhaal af en toe een beetje saai, maar dat stoort niet heel erg. Misschien is het ook juist wel even goed, omdat het tempo van het boek best hoog is.

Het was lastig om dit boek los te zien van de Iron fey serie, maar ik denk dat het heel aardig gelukt is en dat Julie een compleet andere wereld neer heeft gezet in dit boek. Een wereld die toch wel een stuk harder is dan in haar andere serie. Ik ben er nog niet uit of ik deze serie of de Iron Fey beter vind, maar daar kom ik ongetwijfeld op terug als ik de serie uit heb.

In het boek zitten flink wat plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Daarnaast vind ik Allie gewoon een tof personage. Ze is niet iemand met wie je medelijden hebt, maar dat hoeft ook niet, omdat ze zichzelf heel goed weet te redden. Of ze nu een straatrat is of een vampier. Het is ook duidelijk dat de schrijfster niet wil dat je medelijden met haar hebt.
Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen en ik ben meteen verder gegaan in deel 2.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Harlequin.

[bol_product_links block_id=”bol_571745f4b0da9_selected-products” products=”9200000047395302″ name=”sterfelijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge