Recensie: Onbereikbaar

Recensie: Onbereikbaar

Recensie: OnbereikbaarOnbereikbaar
ISBN: 9789401907767
Auteur: Rebecca Yarros
Series: Flight & Glory #2
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 21 juni 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Als Paisley had geweten welke gevolgen het tweeëntwintigste punt op haar bucketlist zou hebben, zou ze het dan hebben gedaan? Op het strand gaat er iets heel erg mis en daardoor ontmoet ze Jagger, en dat is dan weer heel erg niet mis. Behalve dan dat Paisley al een vriend heeft. En een hartaandoening.

Onbereikbaar is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd, een ijzersterke nieuwe New Adult van Rebecca Yarros.

Onbereikbaar is het tweede boek van Rebecca Yarros. Het eerste boek vond ik aardig, maar niet spectaculair. Toch vinden heel veel mensen haar zo’n goede New Adult schrijfster, dus ik probeerde nog een boek. Dit keer luisterde ik hem.

Wat ik leuk vind, is dat je in Onbereikbaar de personages uit Onverminderd, deel 1 – Josh en Ember – ook terug ziet komen in dit deel. Ik moet wel zeggen dat ik ze in eerst instantie vergeten was, maar in de tussentijd heb ik heel wat andere boeken gelezen en als je al niet zo’n goed geheugen hebt, vergeet je dit soort dingen weleens. Gelukkig wist ik vrij snel weer wie het waren. Het scheelt misschien ook dat ik deel 1 las en Onbereikbaar luisterde. Als je luistert, merk ik toch vaak een grotere afstand op.

Misschien dat ik daarom de personages ook niet helemaal tot leven voelde komen. Ze waren best leuk en ik vond ze verder ook niet vervelend, maar voor werden het niet echt helemaal mensen. Ze bleven vlak en merkte eigenlijk niet zoveel verschil in stem tussen de twee op. Het stoorde niet mega erg en het las lekker weg, maar ik miste wel een gevoel bij de personages. Maar misschien had dat ook wel te maken met het luisterboek, want dan mis je soms ook de essentie die je wel hebt als je het leest omdat je het op een andere manier beleeft.

Ik vind het wel leuk dat het wel een keer wat anders is dan alleen op de universiteit, maar dat het leger ermee te maken heeft.

Onbereikbaar is een standaard New Adult en er zitten ook niet echt veel onverwachte plotwendingen in. Die ik overigens ook niet verwacht had. Het verloopt allemaal volgens een vast patroon en dat is verder niet erg als je het weet en dat wist ik in dit geval. Het is ook een prima boek in het genre.

Het verhaal vond ik wel mooi en interessant. Ik vind het wel leuk dat het wel een keer wat anders is dan alleen op de universiteit, maar dat het leger ermee te maken heeft. Het is geen heel groot deel, maar speelt wel een redelijk belangrijke rol in het boek en dat kon ik wel waarderen.

 

Wel vond ik de vertaling wat minder. Sommige dingen waren nogal letterlijk vertaald en dat is niet altijd even mooi in de Nederlandse taal. Zo stond er een keer tering in en persoonlijk vind ik dat niet kunnen in een boek. Ik vind tering zo’n ‘dit kan niet in een boek’ scheldwoord. Ik ben echt niet vies van een beetje schelden (man, ik zit altijd scheldend op de fiets) en kan echt wel wat hebben, maar ik vind het gewoon niet zo mooi.

Onbereikbaar is een prima New Adult en als je van het genre houdt, zul je dit boek waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen.

Van mij krijgt Onbereikbaar 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge