Recensie: Onverminderd

Recensie: Onverminderd

Onverminderd/Full Measures
ISBN: 9789401905039
Auteur: Rebecca Yarros
Series: Flight & Glory #1
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 10 februari 2014
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate.

Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten... Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

Onverminderd was het eerste boek dat ik van Rebecca Yarros las en ik was er best benieuwd naar. Dit soort boeken lees ik meestal in het Engels, maar op het moment dat ik begon, had ik nogal last van hoofdpijn en dan vind ik een andere taal nog weleens te lastig. Dus ik koos voor Nederlands.

En dat heb ik geweten, want ik vond de vertaling dus best vervelend lezen. Ik ben helemaal voor vertalen en er zijn genoeg goede vertalingen, maar er zijn helaas ook slechtere. Als men What the fuck vertaalt als Wat de neuk haak ik al een beetje af. Natuurlijk is het dat letterlijk, maar kom op, welke persoon van in de twintig zegt dit nou? Het leest gewoon echt niet lekker.

Onverminderd verder was wel tof en voor mij kwamen de personages ook goed over. De angst van December – Ember -, het verdriet, de woede. Dat waren allemaal dingen die Rebecca goed beschreven heeft. Zo wilde ik op bepaalde momenten verschillende personages door elkaar rammelen en roepen: ‘zie je niet wat Ember voor je doet?’ Ember zelf trouwens ook af en toe. Maar voor mij is het boek dan goed geschreven, want je kunt met de mensen meeleven. Met Ember kon ik ook best meeleven. Rebecca is zelf de vrouw van een militair en het was goed te merken dat ze er ervaring mee heeft.

Onverminderd wordt vanuit Ember verteld en dus leer je haar het beste kennen, maar ook de andere personages zoals broertje Gus, zusje April, vriendin Sam en Josh, leer je toch wel goed kennen. Ik vond de hoofdpersoon een leuk personage. Niet bijzonder, maar gewoon leuk.

In Onverminderd zitten niet heel veel schokkende gebeurtenissen, al zaten er toch wel een paar in die ik niet aan had zien komen en waarbij ik dacht: hoe zou ik reageren als ik Ember was? Precies hetzelfde of toch anders?
Wel vond ik de schrijfstijl van Rebecca erg fijn en het was er eentje waar je doorheen vloog. Ook is het een stijl die goed in het New Adult genre past.

Door Onverminderd ben ik benieuwd geworden naar de andere delen in de serie, maar die ga ik wel in het Engels lezen, dat weet ik wel.

[bol_product_links block_id=”bol_586956a1251a4_selected-products” products=”9200000050032767,9200000024987774″ name=”full” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge