Recensie: Opstaan

Recensie: Opstaan

Auteur: Jackie van Laren

Ik las de eerdere boeken van Jackie van Laren – de Q-serie en Vallen – ook al en ik vind haar schrijfstijl erg fijn. Ik was dan ook erg benieuwd naar hoe het verhaal van Rory en Anne verder gaat, want na Vallen is het verhaal nog niet klaar. En toen zag ik Opstaan voorbij komen en was ik benieuwd naar de rest. Toch had ik niet echt veel verwachtingen, behalve dan dat het waarschijnlijk lekker weg zou lezen.

Opstaan is een los deel, dus je kunt hem zonder Vallen lezen, maar persoonlijk zou ik dat er toch eerst voorlezen, dan is dit een stuk leuker, vooral omdat het eigenlijk erop verder gaat. Voor mij was Vallen alweer even geleden, maar ik had verder geen moeite om weer in het verhaal te komen. Al kon ik me veel dingen niet meer herinneren.

Wel vond ik Opstaan best traag gaan. Er zat best veel herhalingen in, scenes die min of meer een paar keer terug kwamen, maar in net iets andere bewoordingen. Dat vond ik op een bepaald moment wel storend. Het voelde een beetje of ze het deed om aan een bepaald aantal bladzijdes te komen. Als dat er minder in gezeten had, had ik het boek beter gevonden.

Afgezien daarvan heeft Jackie een fijne schrijfstijl en schrijft ze boeken die je snel uit leest. Dit boek had ik dan ook in een paar dagen uit en las lekker weg. Een luchtig boek dat prima voor op het strand of op vakantie is. De dingen die gebeuren zag ik al van verre aankomen, maar dat was niet zo erg.

Er zitten wel personages met problemen in, maar die zijn niet mega belangrijk. In dit verhaal gaat het redelijk makkelijk en dat is ook weleens fijn. Het is ook een positief verhaal, want je wordt er in elk geval wel blij van.  En van de cover word ik ook blij. Hij is niet superbijzonder, maar ik vind hem wel leuk. Er staat wel een mens op, maar niet zo overdreven. 

Opstaan vind je leuk als:

  • Je van het feelgoodgenre houdt
  • Je Vallen gelezen hebt en wilt weten hoe het verder gaat

Van mij krijgt dit boek 3 sterren. Ik vond het leuk, maar niet mega bijzonder. Wel las het lekker weg en dat was wat ik verwachtte van dit boek. Wel grappig dat dit boek eigenlijk helemaal niet in de planning zat, maar er dus toch gekomen is.

Opstaan is voor een recensie aangeboden door uitgeverij Boekerij. Bedankt!

Eén gedachte over “Recensie: Opstaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge