Recensie: Over de grens

Recensie: Over de grens

Recensie: Over de grensOver de grens / Pushing the limits
Auteur: Katie McGarry
Series: Pushing the limits #1
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 12 mei 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 382
Goodreads

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk.

Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles.

Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch ... toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde ...

Ik vond het boek heel erg prettig geschreven. Het las lekker vlot door en in zo’n 24 uur heb ik het uitgelezen. Soms is een boek dan niet per se goed, maar dat is in dit geval wel zo. Daarnaast werd ik nieuwsgierig naar wat er nou precies gebeurd is die nacht waar steeds over gepraat wordt bij Echo. Ik had wel mijn vermoedens en dat bleek waar te zijn. Toch maakte het me wel nieuwsgierig waardoor ik verder wilde lezen.

Noahs problemen zijn minder mysterieus, vond ik. Misschien ook wel minder spannend. Hij deed trouwens ook wat ik vermoedde dat hij zou doen. Er zitten wel wat plotwendingen in, maar geen extreme. Toch miste ik dat eigenlijk niet.

De personages vond ik best levendig en uitgediept. Dat gold zowel voor Noah als voor Echo. Meestal heb ik wel een voorkeur voor één van de twee, maar dat had ik nu eigenlijk niet.
Ik vond ze allebei wel interessant als personages. Ze komen om en om aan het woord en hebben in hun eigen stukje toch ieder wel een eigen stem. Soms mis ik dat, maar in dit geval heeft de schrijfster dat goed gedaan door ze ieder echt een eigen stemgeluid te geven.

Wat ik niet bij dit boek weet, is of het Young Adult is of New Adult. Echt typische New Adult dingen ontbreken, dus ik heb hem onder het kopje Young Adult gezet, maar het is een twijfelgeval. Een grensgeval, zoals men zo mooi zegt. Dat past in elk geval wel mooi bij de titel.

[bol_product_links block_id=”bol_564b416c77658_selected-products” products=”9200000036495021″ name=”Over de grens” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”B6B9BA” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: