Recensie: P.S: I like you

Recensie: P.S: I like you

P.S: I Like You
ISBN: 9780545850971
Auteur: Kasie West
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 26 juli 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 330
Goodreads

Signed, sealed, delivered . . .

While zoning out in Chemistry class, Lily scribbles some of her favorite song lyrics onto her desk. The next day, she finds that someone has continued the lyrics on the desk, and added a message to her.

Soon, Lily and her anonymous pen pal are exchanging full-on letters— sharing secrets, recommending bands, and opening up to each other. Lily realizes she’s kind of falling for this letter writer. Only who is he? As Lily attempts to unravel the mystery, and juggle school, friends, crushes, and her crazy family, she discovers that matters of the heart can’t always be spelled out . . .

Vrijwel meteen na By My Side besloot ik om nog een boek van Kasie West te gaan lezen. Ik had zin in een contemporary verhaal van iemand met een fijne schrijfstijl. En dat werd P.S: I like you. Over dit boek had ik al best wat goede verhalen gehoord, dus ik was benieuwd geworden.

Het idee van het verhaal – schrijven met een onbekende – deed me denken aan Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Hij schrijft tenslotte ook met een jongen die zich Blue noemt en waarvan Simon niet weet wie hij is. Lily weet het in P.S: I like you ook niet. Ze weet zelfs niet eens of het een jongen of een meisje is. Door dit idee ging ik gokken met wie Lily in vredesnaam aan het schrijven was. Natuurlijk had ik wel een paar ideeën in mijn hoofd en dat gold ook voor Lily. Wie het is, had ik wel verwacht, maar ergens had ik het leuker gevonden als het iemand anders was. Dan was het toch minder voorspelbaar geweest.

Ik vind Lily een leuk personage en ik wilde haar zo nu en dan uit het boek trekken en bemoedigende woorden toespreken. Dingen als dat het wel goed komt, dat het einde een happy ending wordt. Haar gezin vond ik erg leuk om over te luisteren. Een druk gezin waarin heel veel liefde en warmte is uiteindelijk. Er zat een scene in die me echt ontroerde. Die was zo schattig. <3 Die liep echt over van liefde. Kan ik Lily’s gezin niet adopteren? Voor een dagje of zo, daarna mogen ze wel weer terug. 

P.S: I Like You is een boek dat je zo uitleest, omdat de schrijfstijl lekker vlot is en snel wegleest. Ik las dit boek in iets meer een dag uit en ik wilde erin blijven lezen, omdat ik wilde weten hoe het zo eindigen.

Op de cover van P.S: I Like You zie je ook weer de o zo kenmerkende lettertypes van Kasie West. Zij heeft fotocovers met net altijd andere fonts en ik kan dat als liefhebber van rare lettertypes (ja, ook Comic Sans) zeker waarderen. Dat zorgt er ook weleens voor dat het boek blijft hangen, langer dan dat het normaal zou doen.

P.S: I Like You was niet mijn eerste boek van Kasie West, maar zeker ook niet mijn laatste. Ik werd blij van dit boek en ik vond het zo lief en schattig. Als je van contemporary Young Adults houdt met leuke personages, dan is dit boek echt een aanrader. Van mij krijgt P.S: I Like You 3.5 ster.

[bol_product_links block_id=”bol_58bc00c135307_selected-products” products=”9200000054271851″ name=”p.s” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: P.S: I like you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge