Recensie: Paper Princess

Recensie: Paper Princess

ISBN: 9781682304563
Auteur: Elle Kennedy, Erin Watt, Jen Frederick
Series: The Royals #1
Uitgever: Everafter Romance
Publicatiedatum: 4 april 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 364
Goodreads

THESE ROYALS WILL RUIN YOU...

Ella Harper is a survivor—a pragmatic optimist. She’s spent her whole life moving from town to town with her flighty mother, struggling to make ends meet and believing that someday she’ll climb out of the gutter. After her mother’s death, Ella is truly alone.

Until Callum Royal appears, plucking Ella out of poverty and tossing her into his posh mansion among his five sons who all hate her. Each Royal boy is more magnetic than the last, but none as captivating as Reed Royal, the boy who is determined to send her back to the slums she came from.

Reed doesn’t want her. He says she doesn’t belong with the Royals.

HE MIGHT BE RIGHT.

Wealth. Excess. Deception. It’s like nothing Ella has ever experienced, and if she’s going to survive her time in the Royal palace, she’ll need to learn to issue her own Royal decrees

Paper Princess was een boek dat ik kocht op aanraden van Annabel die zei dat deze boeken supergoed waren. Het boek was wel wat prijzig – bijna 17 euro -, maar dat komt omdat het boek in eigen beheer uitgegeven is en niet door een grote uitgeverij.

De achterkant van Paper Princess sprak me aan en dus nam ik het mee. Wel ben ik een beetje in de maling genomen door de titel. In mijn hoofd zijn boeken waar het woord ‘princess’ in de titel zit altijd fantasy-boeken, maar nee, dit is absoluut geen fantasy. Behalve dan misschien het feit dat een gezin met vijf lekkere jongens in 1 huis woont, maar verder: geen elfen, geen trollen en geen tovenaars.

Paper Princess zou je op het randje van Young Adult en New Adult kunnen plaatsen qua leeftijden, maar zelf ga ik liever voor New Adult. De scenes zijn vrij expliciet en dat ben ik nog niet echt op deze manier tegengekomen in YA-boeken waar men meestal niet verder gaat dan ‘We kusten, ik trok zijn shirt uit en ik werd wakker van het zonlicht.’

Ik moest er even inkomen – en ik geef de schuld aan de twee Nederlandse boeken die ik ervoor las -, maar toen las het lekker door. Erin Watt is een pseudoniem van schrijfsters Elle Kennedy en Jen Frederick en je merkt eigenlijk niet dat het door twee mensen geschreven is. Dat is het beste hoe duo-boeken geschreven worden. Meestal kiezen duo’s voor twee personages, maar Elle en Jen hebben het zich lastig gemaakt door allebei uit Ella te schrijven.


In het boek zitten niet megaveel schokkende plotwendingen, maar het leest wel gemakkelijk weg. Paper Princess leest alsof het schrijven van een boek helemaal niet zoveel moeite kost, maar dat kost het toch echt wel.
Het is zo’n boek dat je heel graag verder wilt lezen, omdat je benieuwd bent naar hoe het verder gaat. En als het uit is, wil je ook meteen verder met twee om het einde van dit boek.

De personages in Paper Princess zijn interessant, net als de gebeurtenissen. Er zat al het hele boek een spanning in. Vooral zo’n onderhuidse spanning waarbij je weet dat het vroeg of laat zal ontploffen, maar je weet niet hoe en waar. Dat was hier ook een beetje.
Ella vertelt het verhaal en ik vond haar tof. Ze is lekker bijdehand en zit niet in een hoekje te huilen om hoe oneerlijk het leven is, maar ze gaat gewoon verder met haar leven. Maar ook de Royal-broers, de vijf lekkere jongens in een huis, vind ik interessant. Zelf vond ik vooral Easton en de tweeling leuk, maar die laatste hebben een vrij kleine rol. En ook Reed vond ik wel interessant. Die is het meest geheimzinnig en ik heb het vermoeden dat daar in deel 2 en 3 nog best wat geheimen uit gaan komen.

De cover van Paper Princess vind ik heel tof. Ook die droeg een beetje bij aan mijn ‘dit is een fantasy-verhaal over een meisje die een prinses blijkt te zijn’ idee. Maar nee, ook daar moet je je niet door laten foppen. Het is een gave cover, omdat het niet zo’n standaard eentje is bij dit genre. Meestal staan hier mensen op. Deze valt op op een positieve manier.

Ik vond het een sterk eerste boek en ik ben heel benieuwd hoe de rest van de serie zich gaat ontwikkelen en hoe het eindigt.

[bol_product_links block_id=”bol_5861164ed462f_selected-products” products=”9200000057617055,9200000056968034″ name=”princess” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge