Recensie: Paris For One

Recensie: Paris For One

Paris for One
ISBN: 9781405918930
Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: Penguin
Publicatiedatum: 5 februari 2015
Genres: Kort verhaal, Roman
Aantal bladzijdes: 106
Goodreads

Nell is twenty-six and has never been to Paris. She has never even been on a weekend away with her boyfriend. Everyone knows she is just not the adventurous type.

But, when her boyfriend doesn't turn up for their romantic mini-break, Nell has the chance to prove everyone wrong.

Alone in Paris, Nell meets the mysterious moped-riding Fabien and his group of carefree friends. Could this turn out to be the most adventurous weekend of her life?

Paris for One kwam ik tegen in de bibliotheek van Storytel. Net hiervoor had ik The One Plus One gelezen en ik had zin in nog een boek van Jojo Moyes. Dit leek me het ideale boek ervoor. Dit boek is een korte novelle. Iets dat ik helemaal niet wist toen ik eraan begon. Ik koos het boek echt puur en alleen op de titel. Die vond ik namelijk tof klinken. Het boek duurde zo’n drie uur. In boekvorm zijn het trouwens zo’n 106 pagina’s.

De hoofdpersoon van Paris for One, Nell, vond ik wel een beetje een zeurpiet. Het is de bedoeling dat ze met haar vriendje naar Parijs gaat, maar belandt er uiteindelijk in haar eentje. Natuurlijk is het zwaar balen als je vriend ineens niet opduikt, maar aan de andere kant is ze er toch al en heeft het weinig zin om te gaan balen. Al zou ik waarschijnlijk net zo reageren als Nell, dus misschien ergerde ik me er daarom wel aan. Omdat ik niet teveel herkenning wil zien bij boekpersonages.

Paris for One is een leuk boekje, maar veel onverwachte gebeurtenissen zitten er niet in. De dingen die gebeuren, had ik allemaal wel aan zien komen en ik had nergens echt het idee waarbij ik dacht: o, die is onverwacht! Al zit er wel een gebeurtenis in die ik niet aan had zien komen, maar ik vond dat dat een beetje afgeraffeld werd. Waarschijnlijk om het dunne boek.

Het boek wordt vanuit Nell en Fabien verteld en in het begin wist ik niet zo goed wat ik met hem aan moest. Ik vond hem misschien wel een beetje vervelend zelfs.

Paris for One had van mij wel wat langer mogen zijn, dan was alles misschien ook wat trager gegaan. Voor mij ging het verhaal nu op sommige punten net iets te vluchtig en werd het afgeraffeld. Zonde, want het verhaal vond ik heel leuk. Het is een boekje voor tussendoor en waar je blij van wordt.

[bol_product_links block_id=”bol_58c6be667d8c2_selected-products” products=”9200000059550081″ name=”paris” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge