Recensie: Pijnstillers

Recensie: Pijnstillers

Recensie: PijnstillersPijnstillers
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 160
Goodreads

Casper kent zijn vader niet en eigenlijk heeft hij daar ook geen behoefte aan tot hij een jaar of vijftien is.

Hij wordt nieuwsgierig naar wie zijn vader is en helemaal wanneer zijn moeder ziek wordt. Maar is zijn moeder nu niet belangrijker dan een man die Casper nooit gekend heeft?

Dit boek heb ik al eens gelezen (meer dan eens), maar dat is toch zeker een jaar of veertien geleden. Toen ik hoorde dat het boek verfilmd wordt, besloot ik dit boek opnieuw te lezen. Helemaal nadat ik de trailer van de film zag.

Ik werd destijds vooral zo aangetrokken door het boek, omdat ik me herkende in Casper en een zieke moeder één van mijn grootste angsten was en is. Ik ken mijn vader dan wel, maar ik heb hem al een jaar of achttien niet gezien. Ik liet ook een traantje bij het boek, bij het einde. Nu niet, maar toch maakte het boek emoties los. Misschien niet zo heftig als destijds bij mijn veertienjarige ik, maar toch.

De personages blijven vrij oppervlakkig, maar dat kan ook bijna niet anders in 160 pagina’s. Er zitten ook niet echt veel onverwachte gebeurtenissen in, al vond ik het einde behoorlijk onverwacht. Dat zag ik toch niet aankomen toen ik hem de eerste keer las.
Het boek is met vaart geschreven en vlot zoals alle boeken van Carry Slee en dat kan ik wel waarderen. Vroeger wilde ik trouwens altijd de nieuwe Carry Slee worden, haha. Inmiddels liggen mijn doelen wat… hoger. De nieuwe J.K. Rowling of zoiets.

Het is een boek dat me altijd bijgebleven is en daarom toch wel een soort van favoriet. Misschien wel omdat het nog steeds één van mijn angsten is.

Ik ben ook benieuwd naar de verfilming. Ik weet in elk geval zeker dat ik hem wil gaan zien, zelfs al lijkt Film-Casper niet op Boek-Casper.

Eén gedachte over “ Recensie: Pijnstillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: