Recensie: Project Persefone: Het experiment

Recensie: Project Persefone: Het experiment

Recensie: Project Persefone: Het experimentHet experiment / Don't turn around
Auteur: Michelle Gagnon
Series: PERSEFoNE #1
Uitgever: Blossom Books, HarperCollins
Publicatiedatum: 20 september 2013
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 351
Goodreads

Noa wordt wakker op een geïmproviseerde operatietafel met een vers litteken op haar borst en heeft geen idee hoe ze daar is terechtgekomen. Ze zet het op het lopen en kan ternauwernood ontsnappen…

Als Peter door de dossiermappen van zijn vader snuffelt, vindt hij een map over Project Persefone. Hij besluit meer informatie te zoeken op internet en vlak daarna wordt zijn deur ingetrapt door een groep onbekende mannen…

Noa en Peter zijn beide begenadigd hacker en besluiten hun skills te bundelen om erachter te komen wat er aan de hand is. Ze raken verstrikt in een web van multinationals, medische experimenten, straatkinderen en corruptie. Ze moeten alles op alles zetten om het gruwelijke geheim te ontrafelen en om in leven te blijven.

Voor liefhebbers van boeken met twee superstoere hoofdpersonen die te maken krijgen met actie, corruptie, afpersing, dodelijke geheimen en elkaar…

Dit was zo’n boek waar ik nieuwsgierig naar was, maar waar ik eigenlijk nooit zo aan dacht. Tot ik het boek per ongeluk een keer tegenkwam bij het door de kasten struinen tijdens een bezoekje aan de bibliotheek. Aangezien ik altijd voor één boek naar de bieb ga en minstens met zes eruitkom, besloot ik om dit boek mee te nemen.

Misschien waren het de lage verwachtingen die ik had, misschien waren het de enthousiaste tweets van Blossom Books … feit is dat dit boek in één avond uit was. Ik moest door blijven lezen tot ik de laatste bladzijde omsloeg en met een boos gezicht naar het boek keek. Nu al uit? En met zo’n einde? De schrijfstijl van Michelle Gagnon is lekker vlot en snel. Ik vroeg me ook af waarom ik niet eerder aan dit boek begonnen was.

Noa is een leuk personage met een tof karakter. Ik vind het leuk dat ze niet meteen gaat zitten jammeren, maar van aanpakken weet en weet hoe ze alleen moet overleven. Peter is ook wel leuk, maar hij blijft voor mij in dit eerste deel nog wat vlak. Dat komt wel in orde in de andere twee delen, maar in dit deel domineert Noa het boek voor mij toch wel. Ze staat in mijn lijstje van favoriete vrouwelijke personages.

In het boek zitten een aantal gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen. Soms dacht ik: O, ze gaan links. En dan gingen ze dus rechtdoor. Daar hou ik wel van, van eigenwijze personages.

Inmiddels heb ik deel 2 en 3 ook gelezen (en recensies over geschreven), maar ik weet nog wel dat ik eigenlijk verder wilde lezen nadat ik dit deel uit had. Alleen dat kon niet, want ik had deel 2 niet. En deel 3 ook al niet. Grr!
Ook al is dit boek misschien niet iets dat meteen je aandacht trekt: ga het toch maar lezen. Het is het waard.

[bol_product_links block_id=”bol_5659f4b2a10b2_selected-products” products=”9200000017133125″ name=”boek1″ sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: