Recensie: Project Persefone: Het verzet

Recensie: Project Persefone: Het verzet

Recensie: Project Persefone: Het verzetProject Persefone: Het verzet / Don't look now
Auteur: Michelle Gagnon
Series: PERSEFoNE #2
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 18 februari 2014
Genres: Dystopia, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 356
Goodreads

Deze serie draait om Noa en Peter, allebei goede hackers die achter een geheim komen: Straatkinderen worden gebruikt voor proeven, maar waarom? Deel 1 begint met Noa die wakker wordt op een operatietafel en vreemde symptomen heeft. In deel 2 gaat dit verder.

Ze proberen zoveel mogelijk straatkinderen te behoeden voor een gruwelijk lot, maar ze hebben niet de meest gemakkelijke vijand gekozen die ze een stap voor lijkt te zijn. Bovendien is er sprake van verraad.

Waar ik deel 1 in een avond uitlas (hier komt geen recensie online, maar ik zou hem een 7 geven), leek deel 2 maar niet op te schieten. Ik kwam er behoorlijk lastig in, maar toen ik er eenmaal in zat: Wow. Het had beslist de snelheid van deel 1. Ik raad aan om na deel 1 meteen in deel 2 te beginnen ;-). Toen ik eenmaal in het boek zat, wilde ik eigenlijk in een keer doorlezen, maar slapen was op dat moment een beter idee.

Het boek wordt verteld vanuit zowel Noa als Peter. Dit zie je de laatste tijd vaker, blijkbaar is dit echt een hit op het moment in boekenland. Soms voegt het niets toe, soms wel zoals in dit geval. In deze serie moet het bijna wel, omdat Peter en Noa alleen via internet contact hebben.

Ik kan meeleven met personages en dat is voor mij essentieel. Als ik niet mee kan leven met een personage, dan kan ik ook geen sympathie voor hem of haar opbrengen. Voor Noa heb ik dat wel, ze blijft voor mij geen plat mens, bestaande uit zwart letters op wit papier.

Dit boek vind ik absoluut een aanrader! Het heeft vaart en blijft interessant tot op de laatste bladzijdes. Ik kan niet wachten op deel 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: