Recensie: Pushing Perfect

Recensie: Pushing Perfect

Pushing Perfect
ISBN: 9780008110710
Auteur: Michelle Falkoff
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 29 december 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

How far would you go to be perfect?

Kara has the perfect life. She gets perfect grades. She never messes up. Until now. Because perfection is an illusion, and Kara has been struggling to maintain it for as long as she can remember. Which is why she does something she never thought she’d do. Something risky—and illegal.

Before she knows it, Kara’s life veers wildly off its perfect course, and she’s thrown headlong into a world of new friends, wild parties, alluring romance, and dark secrets. She’s forced to confront how far she’s willing to go to be perfect—and in the end, if that’s something she really wants to be.

Ik had nog nooit van Pushing Perfect gehoord voor ik het boek tegenkwam bij Storytel. Toch klonk het best interessant. De laatste tijd vind ik contemporary boeken heerlijk om te lezen. Al is dat de laatste tijd ook wel te zien aan de recensies die ik schrijf. Begon ik in bij de YA-boeken met (urban) fantasy, inmiddels lees ik dat veel minder. Niet dat ik het niet meer kan waarderen, want dat kan ik zeker wel.

Ik moest wennen aan de voorlezer. Die vond ik zo onprettig dat ik overwogen heb om ermee te stoppen. In het begin trok het boek me ook niet echt. Toch gaf ik het boek een kans en het werd beter.
Uiteindelijk ben ik blij dat ik doorgeluisterd heb, want het verhaal werd wel interessant. Zo komt in Pushing Perfect naar voren dat je uiteindelijk met dingen best kunt vertrouwen op je vrienden als je ze vertelt en dat je soms niet de enige bent die met dingen kampt.

De vaart en schrijfstijl waren best oké in Pushing Perfect. Toen ik gewend was, luisterde het verhaal goed weg. Als ik het gelezen had, had ik het waarschijnlijk beter gevonden en had het waarschijnlijk ook meer impact op me gehad. Het boek maakte op zich wel nieuwsgierig.

De andere cover van Pushing Perfect

Ik was benieuwd naar wat er nou precies zou gebeuren en dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk ook bleef luisteren.
De personages waren oké, maar ik miste een beetje diepgang en ik kon me niet echt in ze inleven. Ik voelde niets bij hoofdpersoon Kara. Geen irritatie, geen ‘goh, ik vind jou leuk’, geen ‘dat is stom voor je.’ Nee, helemaal niets. Ik kon me emotioneel niet aan haar hechten of me herkennen in haar.

Voor mij voelde Pushing Perfect als een boek met potentie die er helaas niet uitkwam. Het had alle ingredienten om echt goed te zijn, maar dat gebeurde niet. Het bleef een aardig boek, een boek dat niet meer dan drie sterren krijgt en dat je zo weer vergeten bent.

[bol_product_links block_id=”bol_589c9ef79014f_selected-products” products=”9200000055257840″ name=”perfect” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge