Recensie: Pyjamadagen

Recensie: Pyjamadagen

Pyjamadagen
ISBN: 9789401440813
Auteur: Sarah Andersen
Series: Sarah's Scribbles #1
Uitgever: TerraLannoo, Unieboek|Het spectrum
Publicatiedatum: Februari 2017
Genres: Comics
Aantal bladzijdes: 112
Goodreads

Dé hyperpopulaire goeroe van de facebookgeneratie
Gebruik je nooit de snooze-functie van je wekker? Haal je altijd je deadlines? Besteed je je geld nuttig? UGH!!! GA WEG!! Dit boek is voor alle anderen. Het is een boek voor iedereen die er maar niet in slaagt volwassen te worden. Deze comics gaan over: - het verlangen om de hele dag in pyjama rond te lopen - de regelmaat waarmee je je bh's wast - goede en slechte relaties - te veel sharen op facebook - de onmogelijkheid op tijd te komen

De meeste boeken die ik lees, passen bij Young Adult en New Adult. Wat ze in elk geval nooit hebben, zijn plaatjes. Meestal ben ik ook niet zo van de stripboeken. Toch klonk het boek Pyjamadagen van Sarah Andersen zo leuk en zo herkenbaar dat ik besloot om het boek aan te vragen.

Sarah Andersen weet met haar semi-autobiografische strips over het leven als volwassene toch wel wat te raken. Zo staat er een stripje in hoe het voelt wanneer je naar muziek luistert als je ouder bent dan de artiest. Dat is heel herkenbaar voor mij, omdat het merendeel van de bands waar ik naar luister jonger zijn dan ik. En dat voelt soms … vreemd.

Ik heb de Engelse gekozen, omdat de kwaliteit dan mooier was dan van mijn eigen foto’s, maar uiteraard is ‘t gewoon vertaald 🙂

Maar ook de meeste andere comics in dit boek zijn heel herkenbaar. Dat zorgde er dan ook voor dat ik hier en daar wel moest grinniken of ik dat ik al knikkend ‘herkenbaar’ mompelde. Gelukkig las ik dit boek niet in het openbaar, want anders was ik raar aangekeken door mensen.

Ik heb me weleens afgevraagd of ik nou de enige ben die liever een oude trui aantrekt dan nette kleding en of ik de enige ben die niet altijd volwassen wil zijn. Maar daar heb ik inmiddels antwoord op gekregen door Pyjamadagen: nee, ik ben niet de enige die niet altijd succesvol volwassen is. En sowieso: wanneer ben je dat? Als je een goede functie hebt of als je gelukkig bent met jezelf? Dat is iets dat ik maar lastig vindt.

Sarah begon met het posten van haar webcomic op Tumblr, Facebook en Instagram, maar inmiddels is er dus ook een boek van verschenen. Pyjamadagen is het eerste deel in de Sarah’s Scribbles-serie. Het tweede deel verschijnt in maart in het Engels.

Dit boek is dan wel out of my comfort zone, maar ik vond het een fijn uitstapje. Het is herkenbaar voor iedereen die nog niet zo succesvol is in het volwassen zijn (en elke week je bh wassen), doet je grinniken en is gewoon keihard raak.
Ik kreeg Pyjamadagen als recensie-exemplaar in ruil voor een recensie van de uitgeverij. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58bbfbd16dc48_selected-products” products=”9200000072475666″ name=”dagen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: