Recensie: Queen of Air and Darkness

Recensie: Queen of Air and Darkness

Recensie: Queen of Air and DarknessQueen of Air and Darkness
ISBN: 9781471116704
Auteur: Cassandra Clare
Series: The Dark Artifices #3
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 10 december 2018
Genres: Audiobook, Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 912
Goodreads

What if damnation is the price of true love?

Innocent blood has been spilled on the steps of the Council Hall, the sacred stronghold of the Shadowhunters. In the wake of the tragic death of Livia Blackthorn, the Clave teeters on the brink of civil war. One fragment of the Blackthorn family flees to Los Angeles, seeking to discover the source of the blight that is destroying the race of warlocks.

Meanwhile, Julian and Emma take desperate measures to put their forbidden love aside and undertake a perilous mission to Faerie to retrieve the Black Volume of the Dead. What they find in the Courts is a secret that may tear the Shadow World asunder and open a dark path into a future they could never have imagined. Caught in a race against time, Emma and Julian must save the world of Shadowhunters before the deadly power of the parabatai curse destroys them and everyone they love.

Queen of Air and Darkness is het derde deel in The Dark Artifices-trilogie, de trilogie die volgt op The Mortal Instruments en alle dingen die in die boeken gebeuren. Met een eerste deel, Lady Midnight, voor de helft een samenvatting van die serie, dat ik superslecht vond en een tweede deel, Lord of Shadows, dat ik juist steengoed vond, was het spannend wat ik van het derde deel zou vinden. Ik had half gemist dat het boek in december uit zou komen, maar kwam er een dag voor het boek uit zou komen achter. Ik pre-orderde hem en een paar dagen later lag hij op de mat. Mijn eerste reactie was: Wat is ie dik! En dat is dit boek ook. Ruim 850 pagina’s in dit afsluitende deel. Eigenlijk moest ik een ander boek lezen, maar ik besloot om maar gewoon aan Queen of Air and Darkness te beginnen en ik werd er meteen in meegezogen.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik fantasy of iets van Cassandra las, maar ik zat er meteen in. Wel moest ik even zoeken wat er allemaal gebeurd was, maar toen zat ik er in en las ik het eigenlijk in een ruk uit. En dit boek liet me met een vraag achter: komt er nog een vierde deel? Het einde is namelijk behoorlijk open. Zo open, dat ik denk dat er nog een vierde deel gaat komen. Het is een einde dat ik ook absoluut niet verwacht had, maar dat vond ik ook wel weer leuk. <3 it. Wat mij betreft mag er wel een nieuw boek komen, maar dan moet Cassandra wel iets origineels bedenken, iets vernieuwends. Er zitten ook nog wat losse draadjes in, dus die kunnen dan mooi afgewerkt worden.

Wat mij betreft is Emma wel de favoriet wat betreft de vrouwelijke personages. Emma is gewoon badass en tenminste niet zo’n zeurpiet.

Het verhaal draait vooral om Emma en Julian en zij zijn dan ook de meeste tijd aan het woord. Ik heb ook het idee dat ik deze twee personages het beste ken. Wat ik af en toe wel irritant vind is dat er ook andere personages aan het woord komen en dat dat dwars door scenes met Emma en Julian gaat. Daardoor ga ik wel twijfelen wie nou de echte hoofdpersonen zijn. Daarbij zijn er ook behoorlijk veel bijpersonages die allemaal hun eigen rol hebben. Niets mis mee, maar zo nu en dan is het iets teveel. Toch heb ik we het idee dat ik Emma en Julian leer kennen als personages.

Wat ik leuk vind is dat personages uit eerdere boeken terug komen, zoals Clary en Jace. Er zijn er nog wel meer, maar dat is wellicht een spoiler. Wat mij betreft is Emma wel de favoriet wat betreft de vrouwelijke personages. Emma is gewoon badass en tenminste niet zo’n zeurpiet.

O, die cover. Zo mooi!

Wat mij betreft is Queen of Air and Darkness de waardige afsluiter van deze serie – voor zover dit echt het einde is. De meeste losse draadjes zijn afgewerkt en je weet wel redelijk hoe alles afloopt. Dit deel kan niet tippen aan Lord of Shaows, maar wel bijna. Van mij krijgt Queen of Air and Darkness 4.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge