Recensie: Raak me. Niet.

Recensie: Raak me. Niet.

Recensie: Raak me. Niet.Raak me. Niet.
ISBN: 9789020535907
Publicatiedatum: 29 april 2020
Aantal bladzijdes: 416
Goodreads

'Raak me. Niet.' van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Laura Kneidl schreef met 'Raak me. Niet.' een meeslepend eerste deel van een new adult-serie, dat eindigt met een grote cliffhanger. Het verhaal van Sage en Luca gaat verder in het tweede deel, 'Verlies me. Niet.'.

Raak Me. Niet. is het eerste deel in een tweeluik over Sage en Luca. Ik kende het boek niet, maar zag het voorbij komen op social media en kwam het boek tegen als luisterboek. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, behalve dan dat ik heel veel las over een cliffhanger aan het einde. Dus ik wist dat er wat aan het einde zou komen, maar ja, wat?

Ik vind de Nederlandse titel best opvallend, zo met die punt erin. Raak Me. Niet. is per se wat ik aan dit boek zou geven als titel. Het valt wel op, maar ik moest beetje denken aan RUMAG en hun ‘ik.schrijf.overal.puntjes.tussen’-schrijfwijze. Daar ben ik niet echt fan van. Raak me niet had net zoveel impact gehad. 

Maar terug naar het verhaal. Hoofdpersonages Sage en Luca vind ik beide best interessant. Luca is niet helemaal het hoofdpersonage, omdat je alles vanuit Sage ziet, maar ik weet niet goed wat hij dan wel is. Een heel belangrijk bijpersonage? Je ziet alles door Sages’ ogen en daardoor leer je haar ook heel goed kennen.

Je gaat met Sage echt meeleven

Als lezer ontdek je waar ze bang voor is en vooral het waarom. Dat vond ik echt wel mooi en goed gedaan, want je kunt met haar meeleven. Ik snapte het, ook al heb ik gelukkig nooit in zo’n situatie gezeten. Ik moest wel wennen aan het feit dat Sage hier een vrouw is, want ik vind het een typische mannennaam. Maar ik geloof dat ik daarin een van de weinigen ben, haha.

Ik vind het wel ontzettend jammer dat Luca niet aan het woord komt, want wat denkt hij van dit alles? Vraagt hij zich niet af waarom Sage zo doet, wat er aan de hand is? Is hij niet benieuwd naar het waarom? Hoe ziet hij Sage? Allemaal vragen waar je niet echt antwoord op krijgt. En ik miste dat ook echt in dit boek. Je had veel meer verdieping gehad als Luca ook aan het woord gekomen was. 

In Raak me. Niet. zitten op zich niet echt onverwachte plotwendingen. Je zou de cliffhanger – die er inderdaad in zit – een onverwachte plotwending kunnen noemen, al vond ik dat zelf wel meevallen. Ook het cliffhangergedeelte vond ik meevallen. Misschien omdat ik het al wist, dat zou kunnen. Misschien omdat ik het boek luisterde, dat zou ook kunnen. Maar ik vond het verder niet storend, want dit boek is duidelijk gericht op het ontwikkelen van vooral Sage en dat is goed en mooi gedaan. 

Raak me. Niet. is echt een New Adult-boek met dingen als eerste keren, college en mensen van begin twintig die hun leven op orde proberen te krijgen. Er komt nog een tweede deel waar ik wel benieuwd naar ben. Hoe loopt het af?

Van mij krijgt Raak me. Niet. 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: