Recensie: Razend

Recensie: Razend

Razend
ISBN: 9789492098153
Auteur: Lis Lucassen
Series: Hitte #2
Uitgever: Storm Publishers
Publicatiedatum: 28 juli 2016
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 220
Goodreads

Voor Stef Boot zijn er slechts een paar dingen zeker in het leven: niets duurt voor eeuwig en de enige manier om de alles verterende leegte onder controle te houden, is om te leven in de hoogste versnelling. Nu hij terug is van het tropische eiland waar hij zich het grootste deel van de zomer heeft verscholen, is het tijd voor Stef om thuis de puinhoop die hij achterliet onder ogen te komen. Wanneer hij Liv tegen het lijf loopt, behandelt hij haar zoals hij ieder ander in zijn leven behandelt: als een onbelangrijke voorbijganger. Alleen Liv lijkt dwars door zijn act heen te kijken. Ze stelt hem voor de keuze: doorgaan zoals hij nu doet of op de rem trappen en vechten voor alles wat er zou kunnen zijn tussen hem en Liv. Na het succesvolle Hitte, is Razend het tweede deel in deze zomerse serie.

Razend is het tweede deel in de serie Hitte. Dit deel gaat over Stef die al in Hitte, deel 1, een aantal keer langs komt wapperen. Hitte vond ik best leuk, maar stiekem nog net iets te YA. De schrijfstijl voelde voor mij net wat te jong om het stickertje New Adult op te plakken.

Mijn verwachtingen voor Razend waren dus wisselend. Ik verwachtte eenzelfde soort boek als Hitte. Maar kwam de verwachting bij Razend ook uit? Of was het toch volwassener dan ik dacht?

Razend vind ik een stuk volwassener dan Hitte en mag van mij het New Adult-stickertje wel hebben. Het is duidelijk dat Lis in de tussentijd een hoop ervaring heeft opgedaan met New Adults en dat ze gegroeid is in het schrijven ervan.  

De (seksuele) spanning in Razend is veel meer voelbaar, maar ook zitten er meer gevoelens in. De personages zijn wat dieper, al had het voor mij nog veel meer gemogen. Voor mij komen ze nog niet helemaal tot leven, al kon ik me op zich wel in hen inleven.

9200000059268305

Vooral Liv, maar dat komt deels om wat ze mee heeft gemaakt als kind. Ik blijf hier een beetje vaag over, maar anders spoiler ik. En Stef vond ik wel sneu, al kon ik me niet heel erg in hem inleven. Ik herken trouwens wel dingen in hem van een personage van mij. Ik vond ze leuk als personage en ik heb me niet aan hen geërgerd of zoiets. Maar voor mij kwamen ze ook niet echt tot leven.

De schrijfstijl is vlot en zo geschreven dat je door het boek heen vliegt. Nu is het natuurlijk ook niet zo dik, maar dan nog. Een paar uurtjes in de hangmat en het boek is uit. Razend is een lekker wegleesboek, net als Hitte was, al blijft het wel vrij oppervlakkig.

Wat ik me alleen wel af vroeg: waarom worden elke keer die auto’s bij naam genoemd? Na een of twee keer noemen weet ik wel wat voor soort auto iemand rijdt. Of niet als ik het niet heel boeiend vind.

In het boek zitten wel wat dingen die ik niet aan had zien komen. In die zin was dat wel een verrassing en onverwacht. In het begin blijft het allemaal wat vaag om de lezer nieuwsgierig te maken en dat lukte bij mij goed. Want ik wilde doorlezen om te zien wat er verder zou gebeuren, hoe alles in elkaar zou passen.

Het einde was voor mij duidelijk en eigenlijk bleef ik niet met vragen zitten. Ik hoopte wel op een goed einde, maar het werd er eentje met een beetje een wrange bijsmaak.

De cover is niet mijn smaak. Die van Hitte vond ik nog best leuk, maar deze niet. Ik hou meestal niet van fotovoorkanten, maar in dit geval voelt het of er een vreemd filter overheen gegooid is waardoor bijna alles dezelfde kleur is. En dat vind ik jammer, want volgens mij was het mooier geweest als er niet voor het filter gekozen was.

De titel deed me trouwens denken aan een boek van Carry Slee dat ik in de kast hebben staan, haha.

Razend is een aardig tweede deel en ik ben nu toch wel benieuwd naar deel 3, Zomer, die nog zal verschijnen.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij Storm Publishers. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_578f7804c4fe2_selected-products” products=”9200000059268305″ name=”1″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Razend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: